Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen
  • Test; Synology DS216+II Diskstation Test; Synology DS216+II Diskstation
  • Mooie helmen voor op de fiets bestaan Mooie helmen voor op de fiets bestaan
  • Test; Pearl Drops Pure Bleaching White door Testman Test; Pearl Drops Pure Bleaching White door Testman
  • Scherp geprijste Actioncam, de Activeon CX Scherp geprijste Actioncam, de Activeon CX
  • Test; Pearl Drops Pure Bleaching White Whitening Treatment Test; Pearl Drops Pure Bleaching White Whitening Treatment
ladygadgets

Liever je eigen Nas in plaats van Dropbox?

Jullie hadden de test van de Synology NAS nog van me tegoed, maar deze keer heeft Testman de review geschreven.

synology nasKenners weten altijd direct wat een Nas is maar vraag aan een willekeurige voorbijganger op straat wat een Nas precies is en de meeste zullen het juiste antwoord schuldig blijven.

Zelf legt Testman het altijd uit, als een Dropbox, maar dan op je eigen prive- of werkplek. En zonder dat bijvoorbeeld Amerikaanse partijen in je spullen neuzen, omdat je toevallig uit Europa komt. Of zonder afhankelijk te zijn of Dropbox per ongeluk haar beveiliging even niet op orde heeft, zoals we in het verleden ook zagen. Om nog maar te zwijgen van de opdringerigheid waarmee Dropbox je vertelt dat je heel snel moet upgraden, omdat je volgens Dropbox te weinig capaciteit hebt ingehuurd.

Testman heeft daarom liever een eigen systeem om zijn backups te maken. Alleen zijn die systemen vaak niet erg gebruiksvriendelijk. Synology snapt dat er een enorme markt is voor mensen die graag een backup systeem thuis willen hebben, een systeem waar ze ook nog video en audio mee kan streamen en dat wanneer je dat perse wil, ook nog een extra backup kan maken in Dropbox (ja,, sommigen willen dat graag 😉

afbeelding desktopTestman houdt van plug and play apparaten. Ok, het kan hier en daar nog wel wat iets beter, zo bleek Testman nog wat software te missen, waardoor hij in eerste instantie geen toegang had. (Testman werkt met Apple, terwijl Constance met Windows 8.1 dit probleem niet had.)

Tip van Testman: lieve mensen van Synology, neem de  terminologie nog eens door, zo zal niet voor iedereen duidelijk zijn wat nu het verschil is tussen het “benodigde besturingsysteem” op de NAS en de “Diskstation” software.  Maar eerlijk is eerlijk, toen de juiste software eenmaal gedownload was, was het gebruik een fluitje van een cent en ging de NAS van Synology als de bekende speer.

software synologyTestman heeft bewust alle andere mogelijkheden buiten beschouwing gelaten. Voor hem was een alternatief voor Dropbox de belangrijkste reden om de DS215J Synology te gaan gebruiken en alleen al dat is een uitstekende reden voor aanschaf. En al die andere opties
krijg je er gewoon bij.

Oh ja, nog een tip voor Synology, wanneer je een ander publiek wil bereiken, waarom dan niet eens nadenken om de verschillende types veel leukere namen te geven. Want laten we eerlijk zijn, de Jumbo of de Panter, dat klinkt toch veel leuker dan de DS115J?

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?