Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Print je foto’s met de Samsung Image Stamp Print je foto’s met de Samsung Image Stamp
  • Sony EXTRA BASS Sports Bluetooth In-ear Headphones Sony EXTRA BASS Sports Bluetooth In-ear Headphones
  • Test; Headsets met ruisonderdrukking van Teufel & Philips Test; Headsets met ruisonderdrukking van Teufel & Philips
  • Test; Philips draadloze headset met ruisonderdrukking Test; Philips draadloze headset met ruisonderdrukking
  • Test; Teufel Rockster XS Test; Teufel Rockster XS
  • Test; Teufel ROCKSTER XS Test; Teufel ROCKSTER XS
ladygadgets

Test; Teufel Audio Airy hoofdtelefoon

Ik heb zo’n 2 weken geleden de nieuwste Teufel Audio headset gekregen, de Teufel Audio Airy. Mijn Airy is de beige/crème variant, maar hij is er ook nog in het zwart en wit.

indexHet eerste wat me opviel toen ik de Airy uit de verpakking haalde was de kleur, want het is echt een mooie ‘retro’ kleur beige en dat geeft de Airy nu net even een andere uitstraling dan wit of zwart. Verder is de Airy ook heel erg licht en dat is iets waar de meeste dameshoofden echt op zitten te wachten. De meeste andere on-ear headsets zijn nl. nogal groot en ook heel zwaar en dat merk je vaak pas als je aan het lopen bent. Ik merk dan dat andere headsets gaan schuiven of zelfs van je hoofd afglijden, door het gewicht, maar de Airy bleef keurig zitten, zelfs bij een stevige looppas.

Teufel-AIRYNu wil het oog ook wat, en dat zit bij de Airy ook helemaal goed, want dit is een hoofdtelefoon die er echt mooi uitziet en niet geheel onbelangrijk, je haar blijft ook keurig in model, zelfs nadat ik een uur lang muziek had geluisterd. Dit is ook iets waarbij sommige andere merken geen rekening mee wordt gehouden. En mocht je de oorschelpen toch niet comfortabel vinden, dan kan je ook nog andere modellen bestellen.

De Airy is een Bluetooth hoofdtelefoon waarbij je ook, via NFC, je smartphone of ander device mee kunt koppelen. Zoals jullie weten ben ik een NFC-fan en ook bij de Airy is het pairen een fluitje van een cent. En mocht de accu van de hoofdtelefoon leeg zijn, dan kan je gewoon blijven luisteren, dmv. de bijgeleverde kabel. De kabel en de oplaadkabel kan je meenemen in de speciale case die standaard bij de Airy geleverd wordt. (Dat is ook een pré want hierdoor wordt je hoofdtelefoon extra goed beschermd, bijv. in je reistrolley of handtas.)

De bediening van de Airy zit op de buitenkant van je oor en met de knop schakel je de Airy in en uit, zet je het volume harder en zachter, kan je een nummer overslaan of terug gaan en ook nog een telefoongesprek aannemen of weigeren.

En nu meer over het geluid dat je hoort uit de Airy, hierover kan ik eigenlijk kort zijn; dat is fantastisch. En toen ik Testman mee liet luisteren, was na een kleine 5 seconden zijn reactie ‘WOW’! En ondanks het feit dat de Airy geen ‘noise reduction’ hoofdtelefoon is, werden, tijdens mijn treinrit, het gebonk op de rails en de gesprekken om me heen bijna volledig weg gefilterd dus dan kan je extra genieten van je eigen muziek.

Teufel-AIRYNatuurlijk kan je de Airy ook gebruiken, evt. met draad, om tv te kijken en ook dan zit ie, zelfs bij een langere draagtijd, nog steeds erg prettig.

Conclusie; Testman en ik vinden de Teufel Audio Airy een super prettig zittende headset met een geweldig geluid, zonder al te veel bas. Zeker als je de Airy vergelijkt met (veel) duurdere andere merken. Mocht je een hoofdtelefoon willen aanschaffen voor thuis en onderweg en wil je geen bedrag van meer dan euro 150 neer tellen dan is de Teufel Audio Airy absoluut een aanrader. En mocht ie toch niet bevallen dan mag je de Airy, na 8 weken proberen, terug sturen, en je krijgt gewoon je geld terug.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?