You are here: Home » Accessoires » Test; Philips Spotify Multiroom speakers

Test; Philips Spotify Multiroom speakers

geschreven door Constance

Zoals ik vorige week al aankondigde heb ik van Philips de 2 Spotify Multiroom speakers ontvangen voor een test. (En met deze 2 modellen mag ik ook nog iets leuks gaan doen, maar daarover as zondag meer.)

philips-spotify-multiroom-speakersZoals gezegd, er zijn 2 verschillende modellen; de Philips SW700M en de SW750M, resp. een klein en een groot model. Nu moet je bij groot niet aan een megaspeaker denken, beide modellen passen perfect op een dressoir, eettafel of bureau. Het kleinere model kan je ook prima kwijt op een nachttafeltje. De grotere speaker is primageschikt voor een grotere woonkamer terwijl de kleinere het prima doet in de keuken en/of kleine woonkamer, en een studentenkamer.

Beide Multiroom speakers zijn speciaal bedoeld om muziek te beluisteren via Spotify, en daarvoor moet je wel het Premium account hebben, dus niet de gratis versie. Als je speakers koopt kan je 1 maand gratis Spotify Premium luisteren.

kleineHet aansluiten van de Philips Spotify Multiroom speakers is heel eenvoudig; je begint met het downloaden van de speciale SpeakerSet app van Philips (beschikbaar voor iOS en Android). Daarna doe je de netvoeding in de speaker en stop je de stekker in het stopcontact. Je start de app op en je gaat daarna je speaker aansluiten op je WiFi netwerk (hetzelfde netwerk waar je smartphone of tablet op is aangesloten) en je volgt daarvoor de instructies die je krijgt via de SpeakerSet app. Na ong. 30 seconden heeft je speaker de WiFi verbinding gemaakt en kan je via de Spotify app je speaker aan- en uitzetten en is je smartphone of tablet de afstandsbediening van de speaker geworden.

bovenkantDit kan je met 1 Philips Spotify Multiroom speaker doen, maar ik had 2 speakers ontvangen dus kon ik beide speakers met elkaar koppelen, dit is de House-Party modus, en daarna had ik in de woonkamer dezelfde muziek als op mijn werkkamer (zolder) en dat zonder dat ik van speaker hoefde te wisselen via de app. (Dit hoef je natuurlijk niet te doen, en als je 2 Spotify accounts hebt kan je, onafhankelijk van elkaar, naar je eigen muziek luisteren.) Verder zet je, via de app, de speaker harder of zachter en kan je ook bass of treble toevoegen. Ook via de app kan je de speaker update of resetten.

Het enige wat een beetje vreemd is, is het feit dat de speakers, op de app, aangaven dat ik een slechte WiFi verbinding, terwijl mijn smartphone en tablet, een uitstekende verbinding aangaven. Dit gaf geen probleem bij het afluisteren maar wel, na het opstarten van de app, naar het zoeken naar de speakers.

Als je prijs en kwaliteit naast elkaar zet, krijg je absoluut waar voor je geld. Ik zou zelf voor de SW750M (de grote) gaan, omdat het bereik groter is. Maar als speaker voor ‘erbij’ is de SW700M prima. En wat ik erg grappig vind is, dat als je met Spotify aan op je smartphone, binnenkomt en je zet je speakers aan, je de muziek van je headset naar de speakers hoort gaan.

En wat ik verder belangrijk vind, is dat het een echt plug & play systeem is, zelfs de digibeet kan deze speakers aansluiten. En een absolute cadeautip voor de Sint of Kerst.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com