You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Test; Philips BT speaker, de BT7500

Test; Philips BT speaker, de BT7500

geschreven door Constance

Zoals ik eerder deze week al aankondigde, heb ik een van de nieuwste Philips BT speakers getest, de Philips BT7500. Dit model is het grootste van een serie van 3 modellen en de BT7500 is dan ook bij uitstek geschikt voor in huis.

bt7500De Philips BT7500 speaker ziet er niet zo heel groot uit, maar geeft wel het geluid van een grote speaker en dat komt door de aparte tweeters, woofers, basweergave en de digitale geluidsprocessor.

En het aansluiting is een fluitje van een cent; je doet de netvoeding in een stopcontact en je maakt verbinding, dmv. NFC of BT, met je smartphone/tablet en met de BT7500 en je kan luisteren. Er kunnen 3 devices tegelijk aangesloten zijn via Bluetooth-Multipair, dus kan je ook de favoriete muziek van je vrienden beluisteren. Deze speaker kan je ook draadloos gebruiken en dan gebruik je de netvoeding alleen om de accu op te laden.

nfcVoor iedereen die nog geen device heeft gehad met NFC (want die zijn er, hè iPhone gebruikers), het verbinding dmv. NFC werkt als volgt; je tikt met je NFC-smartphone of tablet op het NFC-gebied van de luidspreker om de luidspreker in te schakelen, te koppelen via Bluetooth, te starten en te beginnen met het streamen van muziek.

Je kunt je smartphone of tablet ook opladen, terwijl je muziek beluisterd dmv. de USB-poort en met de audio-in-connectiviteit kunt je je muziekbestanden direct vanaf alle (draagbare) mediaspelers, zoals een MP3-speler, afspelen.

usbaudio

Je kunt het volume van de speaker ook regelen dmv. de volumeknop op je smartphone of tablet en als je een Whatsapp krijgt, en je hebt hiervoor een speciaal geluid ingesteld, is dit ook te horen over de speaker. De speaker heeft een behoorlijk vermogen, en dat zie je, in 1e instantie, niet aan het formaat af. Onze woonkamer is ong. 40 m2 en dat kon ie gemakkelijk aan, zonder dat het volume oorverdovend hard stond. (Hij kan trouwens wel behoorlijk hard gezet en dat gaat zonder enige vervorming.)

Conclusie; Testman en ik waren zeer verrast over het super geluid dat uit de Philips BT7500 komt, deze doet niet onder voor onze huidige (veel forsere) speakers. Door zijn mooie kleine formaat kan ie overal geplaatst worden, dus ook kleinbehuisden die geen grote speakers in hun huiskamer kwijt willen (of kunnen) zullen deze speaker omarmen. En je kunt hem ook gemakkelijk verplaatsen, bijv. naar je slaapkamer, kantoor, tuin of balkon maar hij is te fors (vind ik) voor naar het strand of op reis. Daarvoor heeft Philips een aantal andere modellen voor. Maw. we zullen de Philips BT7500 missen!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com