You are here: Home » Huis & Tuin » Nieuw Snor-boek; Ik & mijn plant

Nieuw Snor-boek; Ik & mijn plant

geschreven door Constance

Kamerplanten zijn helemaal hip, maar hoe zorg je ervoor dat ze niet na twee weken als een zielig hoopje op de vuilnisbelt belanden? Een hogere cursus plantkunde is echt niet nodig. Planten hebben gewoon water, voedsel en liefde nodig.

boekIn het nieuwe Snor-boek Ik & mijn plant vind je alles wat je nodig hebt voor een bloeiende relatie met je plant. Kamerplanten houden was nog nooit zo leuk, zelfs als je geen groene vingers hebt. .Planten geven zuurstof, zuiveren de lucht en halen stress uit je lijf. Planten zijn goed tegen droge lucht, maken je huid soepel en je hart vrolijk. De heilzame effecten van planten zijn groot, zo blijkt uit steeds meer onderzoeken. Planten zuiveren in huis de lucht in afgesloten ruimtes, ontdekte de NASA tijdens een onderzoek waarin elke plant zijn eigen plexiglazen huisje kreeg. Daarin werden verschillende chemische gassen gespoten. Na een tijd werd er gekeken óf en in welke mate de gassen waren verdwenen. Bijna allemaal namen ze iets van schadelijke stoffen uit hun omgeving op.

Je moet wel even weten wat voor soort plant het best bij jou gedijt. Grof gezegd bestaan er drie soorten kamerplanten: de bloeiende types, de vetplanten en de planten met alleen maar bladeren. Alle types hebben voedsel, water en licht nodig. Hoeveel voedsel, water en licht is per type afhankelijk. Maar kies er vooral een die bij je past. Ben je een verzorgend type, of laat je de boel liever op zijn beloop? Dat ontdek je met de test uit Ik & mijn plant. Van basisinformatie over grond, water en lucht tot een workshop ‘verwen je plant’ en een top 10 plantenmuziek; dit plantenboek leert je hoe je het beste met je kamerplant kunt omgaan.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?