You are here: Home » Accessoires » Test; Oral-B White PRO 7000 elektrische tandenborstel

Test; Oral-B White PRO 7000 elektrische tandenborstel

geschreven door Constance

Ruim 1 week geleden is ie afgeleverd, de Rolls-Royce onder de elektrische tandenborstels; de Oral-B White PRO 7000! Zoals jullie hebben kunnen lezen in het eerdere artikel (lees dit anders nog even terug) is dit ’s wereld eerste tandenborstel met Bluetooth en een speciale poetsapp.

oral-b PRO white 7000 set

Testman en ik poetsen allebei al jaren elektrisch; Testman met de Oral-B Professional Care 2000 en ikzelf met de Philips Sonicare DiamondClean. De Oral-B PRO White 7000 is een zware tandenborstel (zeker in vergelijking met de Philips Sonicare) en er zitten 2 knoppen op het handvat; een aan/uit knop en een poetsstand knop. Ik kan kiezen uit 7 verschillenden standen; dagelijkse reiniging, grondige reiniging, gevoelig, polijsten, whitening, tandvleesverzorging of tongreiniger. Op het display van de bijgeleverde SmartGuide zie je precies, dmv. iconen, op welke stand je tandenborstel staat. Helaas kan je deze icoontjes niet terugvinden op de Oral-B app, daar moet je het maar gokken dat je met de juiste borstel op de juiste stand aan het poetsen bent.

app timer instelling app timer en weer app

De Oral-B app (voor Apple en Android) kan je gratis downloaden en het verbinden met bluetooth op de tandenborstel zelf gaat gemakkelijk. Het is de bedoeling dat de app uit zichzelf start, op het moment dat je gaat poetsen en vervolgens zie je, op je smartphone of tablet, wanneer het tijd is om van kant te wisselen en hoe lang je nog moet poetsen. (Dit gebeurde niet altijd bij mij automatisch, ik moest een aantal keren de app handmatig starten.)

Tijdens het poetsen kan je, op de app, het laatste nieuws lezen of de weervoorspelling bekijken. De app houdt ook bij wanneer het tijd is om je borstel te vervangen en kan jezelf invoeren of je netjes geflost of gepolijst hebt. Dit houdt de app niet zelf bij maar wel kan je diverse herinneringen instellen zodat je per dag/week of maand precies kan hoelang je gepoetst hebt en hoe vaak. Ook kan je trofeeën krijgen als je meer dan 2x per dag gepoetst hebt, of veelvuldig flost en dan kan je dit delen op social media (als je dat wilt).

Volgens de informatie worden alle poetsbeurten automatisch geupload naar de app, als je je smartphone of tablet niet bij de hand hebt en toch je poetsgegevens in de app wilt zetten. Helaas werkt dat mij niet, hij herkent alleen de poetsbeurten waarbij ik ook echt de app heb gestart. Misschien kan dit bij een update van de app worden meegenomen, evenals het gemis van de icoontjes van de 7 poetsstanden.

smartguide

De SmartGuide (wordt ook al geleverd bij een aantal andere Oral-B modellen) kan je op de muur of spiegel plakken en hierop kan je zien hoelang je nog mag poetsen, of je niet te hard poetst (dit geeft de tandenborstel zelf ook, dmv. een rode streep op de achterkant van het handvat) dmv. een boos gezichtje, welke poetsstand je gebruikt en als je je poetstijd afmaakt krijg je een lachende gezichtje te zien.

In de doos zit verder nog een speciale opbergbox, incl. de verschillende type opzetborstels, want bij elke poetsstand hoort een speciale borstel. En ook zit er een reishouder bij, waarin je je borstel en handvat kunt opbergen en natuurlijk een oplader. (Helaas is dit geen speciaal reismodel, waardoor je, als je langere tijd op vakantie gaat, altijd deze vrij grote oplader mee moet nemen.) Je poetst met een volle accu ong. 10 dagen lang.

Oral-B_SmartSeries_with_Bluetooth handset

Conclusie; de Bluetooth verbinding en de app zijn handig maar eigenlijk zijn de mogelijkheden nu nog te beperkt. Er kan veel meer met de app gedaan worden, zoals ik al eerder opmerkte. Verder had mijn app regelmatig niet door dat ik wilde gaan poetsen met de tandenborstel, en moest ik de timer, op de app, met de hand aan doen. Dan is Bluetooth dus onnodig en kan je de app voor elke elektrische tandenborstel gebruiken. De 7 standen werken prima, en ik merk zelf dat ik het erg prettig vind om mijn Philips Sonicare DiamondClean af te wisselen met de Oral-B PRO White 7000 omdat beide borstels totaal anders poetsen. Toch vond ik zelf wel erg bijzonder dat ik kon zeggen dat ik mijn tanden poets met een Bluetooth borstel en verwacht dan ook dat Oral-B de functionaliteit van de app en de handset verder gaat uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com