You are here: Home » Accessoires » Test; TomTom Multisport Cardio sporthorloge

Test; TomTom Multisport Cardio sporthorloge

geschreven door Constance

Zoals ik eerder meldde heeft TomTom mij hun allernieuwste sporthorloge toegestuurd, de TomTom Multisport Cardio en dit horloge is door mij, en Testman, uitgebreid getest.

tomtom multisports cardio

De TomTom Multisport Cardio (en Runner Cardio) zijn sporthorloge die je zonder een hartslagband kan en hoeft te gebruiken want de hartslagmeter zit ingebouwd in het horloge zelf, nl. aan de onderkant van de wijzerplaat. Het is wel belangrijk dat je het horloge op de juiste manier om je pols doet want anders is je hartslag niet af te lezen of niet nauwkeurig. Als het groene lichtje aan de onderkant van het horloge ziet weet je dat je hartslag afgelezen kan worden.

TomTom multisport hartslag

Nu had ik al een TomTom MySports account, doordat ik vorig jaar de TomTom Multisport (met losse hartslag) had getest, dus zodra ik de Multisport Cardio aansloot werd ik  herkend. Dit had ook weer een nadeel, want ook Testman wilde graag de TomTom Multisport Cardio testen en dan moet je je eigen account en gegevens compleet verwijderen, maw. er kan maar 1 persoon trainen op het horloge en MySports account. Dit is wel jammer, want het hoeft geen bezwaar te zijn om aan 1 horloge 2 of meer account te koppelen. (En je hoeft het niet te doen maar het is wel fijn als die mogelijkheid er is.)

Toen ik de TomTom Multisport Cardio testte was er nog geen Android app beschikbaar, maar inmiddels wel. Testman zal over deze app, in zijn review, meer vertellen maar helemaal vlekkeloos verloopt dit niet.

Zoals jullie weten gebruik ik altijd een aantal vaste ijkpunten tijdens het testen van sportgadgets. En bij het testen van een sporthorloge is dit mijn FitBit Flex (die inmiddels opgestuurd is naar de VS, want de batterij was binnen 12 uur leeg, ipv. 6/7 dagen) en mijn ‘oude’ Suunto hartslaghorloge met hartslagband. De FitBit Flex als controle voor het aantal calorieën en de Suunto voor de hartslag en trainingszones.

tomtom multisport cardio programma

Bij spinning is het belangrijk dat je het horloge op de stand ‘treadmill’ zet, en zodra ik het horloge om deed werd mijn hartslag gelijk herkent en was ook gelijk aan de hartslag van de Suunto. Het navigeren van de TomTom Multisport Cardio is hetzelfde als op het oude model, ik ben er aan gewend maar Testman vindt het geen logische interface. Na elke training heb ik het horloge aan de laptop gehangen, en dan kan je op het MySports dashboard zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt, je maximale hartslag etc. Op de app is dit gelijk te bekijken.

app mysports

Conclusie; ik ben tevreden over de TomTom Multisport Cardio en vind hem fijner in gebruik dan het vorige model. Hij geeft je hartslag nauwkeurig weer, evenals je trainingszones en calorieverbruik. Toch zijn er paar kleine minpuntjes; tijdens mijn spinninglessen draag ik het liefste geen sporthorloge (ivm. transpiratie) maar om je hartslag te meten moet je de Multisport Cardio om je pols dragen. Verder is het jammer dat je met 1 horloge ook maar 1 account kan hebben, waardoor er maar 1 persoon het horloge kan dragen en gebruiken (en het horloge is niet goedkoop).  Ik heb mijn resultaten alleen maar via mijn laptop en desktop kunnen bekijken en dmv. een app. Inmiddels is er wel een Android app, maar worden de Windows Phone 8 gebruikers nog niet bedient.

Testman zijn review lees je later deze week, als de update van de Android app heeft plaatsgevonden.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze, eerste indruk - Lifestyle.blogo.nl 2 juli 2016 - 05:45

[…] heeft, waarbij gebruikt wordt gemaakt met dezelfde techniek als die gebruikt wordt in het TomTom Multisport Cardio horloge. (Het TomTom horloge draag ik altijd tijdens mijn spinninglessen dus de nauwkeurig van de Blaze […]

Reageer

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?