You are here: Home » Digitale fotografie » Nieuwe Ricoh Pentax systeemcamera, de Pentax Q-S1

Nieuwe Ricoh Pentax systeemcamera, de Pentax Q-S1

geschreven door Constance

Steeds meer camerafabrikanten komen met een systeemcamera, de ideale combi tussen een digitale compactcamera en een spiegelreflexcamera. Ofwel je krijgt het formaat van een compactcamera met de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera; nl. het wisselen van lenzen.

Q-S1_40colors

Pentax heeft de Q-S1, en deze camera is net zo licht en compact als je telefoon, en past dus altijd tussen de andere spullen in je handtas, maar je maakt veel mooiere en professionelere foto’s. En de Q-S1 is heel makkelijk te bedienen en voeg je in een wip een van de 17 verschillende filters toe. (En 11 daarvan kan je al tijdens het maken van de foto’s of video’s toepassen.)

De Q-S1 heeft een retrolook en je kan wel kiezen uit 40 verschillende kleurencombinaties, 5 bodykleuren en 8 frontkleuren. Dus ga je voor vrolijk roze, stralend geel of koninklijk blauw? En kan je kiezen uit 6 verschillende type lenzen.

lvt_hires_5

Wat kan de Pentax Q-S1 allemaal? Bovenop de camera zit de Quick Dial en hiermee kan je gelijk verschillende functies instellen. Op de camera vind je een handige Quick Dial (draaiwieltje), waarmee je direct functies als aspectratio, grijsfilter en focusassistent kan activeren of deactiveren. De camera biedt 17 digitale creatieve filters, waarvan je 11 filters tijdens het maken van foto’s of video’s kan toepassen. Verder heeft de camera 12,4 mp en is ie ook prima te gebruiken bij een minder goede verlichte omgeving. Verder helpt de Shake Reduction functie om ‘bewogen’ foto’s te voorkomen. Je kan je digitale foto’s maken in RAW formaat en natuurlijk ook Full HD video’s maken.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?