You are here: Home » Accessoires » Wahoo Fitness lanceert 2 nieuwe Bluetooth hartslagmeters

Wahoo Fitness lanceert 2 nieuwe Bluetooth hartslagmeters

geschreven door Constance

Jullie weten inmiddels dat Testman en ik fanatieke spinners zijn en de meeste bewegingsarmbanden zijn voor dat doel niet echt geschikt. Daarom trainen wij beide ook nog steeds met een hartslagmeter, in combinatie met een sporthorloge.

bluetooth wahoo

Wahoo Fitness, het eerste merk dat hartslagmeters via Bluetooth met de smartphone heeft verbonden, introduceert twee nieuwe hartslagmeters: de TICKR en de TICKR RUN. Tijdens het sporten meten beiden zowel je hartslag als de hoeveelheid verbrande calorieën en tonen deze gegevens realtime op je smartphone. Hierdoor weet je zeker dat je traint op het voor jouw lichaam meest geschikte niveau. Je sluit de hartslagmeters eenvoudig via Bluetooth 4.0 of ANT+ aan op smartphone, gps-horloge of fietsnavigatie en je bent klaar voor je persoonlijke workout.

TickrRun_iPhone

Je kunt de TICKR en TICKR RUN ook in combinatie, met het Burn & Burst-programma uit de gratis Wahoo Fitness-app, gebruiken om eenvoudig te trainen op basis van je hartslag. Veel sporters hebben geen idee of hun workout wel aansluit bij hun doel. Met de TICKR-hartslagmeters in combinatie met het Burn & Burst-programma krijg je dat inzicht wel. Je Burn-waarde is de hartslag waarop uw lichaam het meest optimaal vet verbrandt. Je Burst-waarde is de hartslag waarop uw lichaam voornamelijk koolhydraten verbrandt. Met de Wahoo Fitness-app meet je je Burn- en Burst-waarden snel zelf.

De TICKR RUN beschikt over een ingebouwde versnellingsmeter die registreert op welke manier en hoe efficiënt je loopt. Aan de hand van je bewegingen biedt hij inzicht in je hardlooptechniek, je pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoe lang maakt je voet contact met de grond?) en je verticale oscillatie (hoe hoog komt je voet tijdens het hardlopen?). Op basis van deze gegevens kent de TICKR RUN een Wahoo Running Smoothness-score toe die aangeeft hoe goed je loopt. Deze methode is speciaal ontwikkeld door Wahoo Fitness, gericht op het voorkomen van blessures en het maximaal haalbare uit een looptraining halen. Daarnaast beschikt de TICKR RUN over een loopbandmodus, die de snelheid en afgelegde afstand meet terwijl u traint op een loopband.
Tickr-2
Beide hartslagmeters werken perfect samen met meer dan vijftig bekende sport-apps, zoals Wahoo Fitness, Runkeeper, Strava, MapMyFitness en Cyclemeter/Runmeter. De Wahoo Fitness-app voor iOS is te downloaden in de App Store en werkt volledig samen met de TICKR RUN. Voor Android zijn deze functionaliteiten vanaf juni 2014 beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com