You are here: Home » Digitale fotografie » Test; Samsung NX Mini camera

Test; Samsung NX Mini camera

geschreven door Constance

Vlak voordat ik naar Kenia vertrok, nu ruim 2 weken geleden, kreeg ik van Samsung de nieuwe Samsung NX Mini camera en deze is met ons mee gegaan op safari.

samsung-nx-mini

De Samsung NX Mini camera is een compact camera, maar wel met de mogelijkheid om de lenzen te wisselen, maw. het is een compacte spiegelreflex camera. En compact is ie zeker want je stopt hem heel gemakkelijk in je tas of jas.

Behalve het compact formaat valt ook gelijk het grote touchscreen op en ook de ‘retro’look. Zoals we intussen van de Samsung camera serie gewend zijn, heeft ook de NX Mini WiFi en zit er aan de voorkant ook een automatische flitser. Ook kan je HD-video’s maken met de NX Mini.

Selfie met 2 leeuwen

Selfie met 2 leeuwen

Zoals ik al melde is het scherm (3 inch) aan de achterkant fors, zeker in verhouding met de camera en als je het scherm omhoog klapt kan je, heel gemakkelijk een selfie maken, want je ziet jezelf heel duidelijk. En ook is het maken van een selfie een fluitje van een cent, want je klikt op het scherm en dan krijg je een countdown van 3 naar 1 en de foto wordt gemaakt. Maar je kunt ook kiezen voor de glimlach- of knipoogfunctie en dan wordt de selfie gelijk gemaakt.

Zoals al eerder gemeld zit er ook WiFi op deze camera, maar ook heeft ie de NFC functie waardoor je gemakkelijk je foto’s kunt delen met je smartphone of tablet. Op de camera zit ook speciale functieknoppen voor oa. YouTube, Flickr, Picasa en Dropbox zodat je foto’s gelijk op Social Media kan plaatsen.

[youtube]http://youtu.be/72JxNGnfIQk[/youtube]

Je kunt voor verschillende opnames kiezen, zoals Auto, Smart (incl. allerlei scènes), Programma,  diafragma- en sluitertijdvoorkeuze en manuele modus. De meeste instellingen, zoals sluitertijd en diafragma, moet je via het touchscreen aanpassen, evenals het focuspunt.

Een bijzondere extra is de mogelijkheid om lenzen te wisselen, en daarom zijn er ook verschillende Samsung sets (camera + lens) te koop. De 3 lenzen zijn een 9 mm lens, een 9-27 mm (zoom) en een 9 mm groothoek lens.

image-2014-06-14(2)

Ik heb tijdens mijn safari alle foto- en videoopnames gemaakt met de (handmatige) zoom lens en ook is de camera regelmatig op een statief gezet. Zoals je kan zien heb ik een selfie gemaakt van mijzelf en leeuwen en aangezien ik graag wilde dat de leeuwen te zien waren is mijn gezicht niet helemaal scherp maar hier heb je normaal gesproken geen last van (zie de andere selfie).

Conclusie; de Samsung NX Mini is een lekkere handzame camera met WiFi en ook zijn de verwisselbare lenzen gemakkelijk te wisselen. Het is wel jammer dat de zoom lens niet verder kan inzoomen en zou ik het leuk gevonden hebben als Samsung de lenzen in een zgn. valuepakket hadden aangeboden, zodat je ze allemaal hebt. Ook duurde het af en toe wel  lang voordat de foto’s online stonden, maar dat kan ook mijn internetverbinding gelegen hebben.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com