You are here: Home » Accessoires » Parrot lanceert de Minidrones

Parrot lanceert de Minidrones

geschreven door Constance

Afgelopen donderdag ben ik aanwezig geweest bij de lancering van de Minidrones van Parrot. Parrot heeft al sinds 2010 een 2-tal drones in haar collectie zitten, maar deze modellen zijn wel een stuk groter dan de Minidrones.

ParrotRollingSpider_WHITE_FrontView_Sticker

Tijdens de lancering (met slechts 2 vrouwen en de rest mannen) hebben we kennis gemaakt met de Parrot Rolling Spider en Jumping Sumo en beiden worden bestuurd, dmv. een smartphone of tablet, met de gratis FreeFlight 3 app.

De Parrot Rolling Spider is een compacte, flexibele drone die binnen en buiten kan vliegen maar ook op de muur of vloer kan rijden. Deze minidrone werkt met Bluetooth Smart en de FreeFlight 3 app is geschikt voor Apple, Android, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1. De Rolling Spider kan je zowel met als zonder de wielen gebruiken maar als je de wielen op de drone klikt is het natuurlijk erg leuk om, via de vloer en de muur, de Rolling Spider te laten vliegen.

ParrotRollingSpider_FreeFlight_3_Screen_Smarpthone

De Parrot Rolling Spider maakt hogesnelheidsvluchten: hij vliegt, draait naar links, naar rechts, maakt salto’s voorover, achterover en opzij en dit verbazingwekkend vloeiend en flexibel, op commando van de piloot en dat kan ook als je wielen vastgeklikt hebt. De Parrot Rolling Spider is verkrijgbaar in rood, blauw en wit met als extra een serie van 12 zelfklevende ‘monden’ die onder de neus kunnen worden bevestigd. Zo ziet de Rolling Spider er anders uit dan de rest en wordt zijn stemming van die dag meteen duidelijk. Behalve licht, stevig en snel is de Parrot Rolling Spider ook nog eens bijzonder veilig: de motoren schakelen vanzelf uit als de propellers iets raken. De Parrot Rolling Spider werkt op een oplaadbare lithium-polymeeraccu van 550 mAh en hiermee kan je 8 minuten vliegen en/of rijden.

ParrotJumpingSumo_BLACK_FrontView_Close_Sticker

De Parrot Jumping Sumo, met een ingebouwde camera, is een rijdende drone die zelfs kan springen (max. 80 cm. hoog) en hij haalt binnenshuis een topsnelheid (2 m per seconde), en kan ie zelfs bochten maken van 90°. De 2  grote inklapbare wielen zorgen voor een perfecte wegligging, de wielen geven uitgeklapt meer stabiliteit bij hoge snelheden en gaan in de ‘compacte modus’ voor een betere wendbaarheid op nauwe tracés.
ParrotJumpingSumo_FreeFlight_3_Screen_Smarpthone
Op een stoel springen? Of op tafel? In je armen duiken? Een obstakel uit de weg gaan? Geen enkel probleem voor de Parrot Jumping Sumo, die altijd doet wat je zegt en op zijn wielen terecht komt. Diverse bewegingen en acrobatische toeren zijn zonder training mogelijk via de app FreeFlight 3: draaien en van daaruit springen; ondersteboven rijden; beat time; een voorwerp voortduwen of raken.Met het ‘routeplan’ kun je een traject en acties programmeren. Na het openen van de app verschijnt het traject naast de vooraf ingestelde bewegingen van de Jumping Sumo. Je hoeft alleen maar te klikken op het nieuwe icoontje en je ziet hoe de Jumping Sumo zich zelfstandig ontwikkelt.

De Parrot Jumping Sumo werkt dmv. WiFi en heeft een camera met groothoeklens die live laat zien waar ie zich bevindt (smartphone of tablet). De Jumping Sumo maakt bovendien foto’s en video’s die worden opgeslagen op een op de robot aangesloten micro-geheugenstick. De Parrot Jumping Sumo is een unieke robot. Hij maakt zijn emoties kenbaar.  Als alles goed gaat en hij klaar is om te spelen, geven zijn ogen groen licht.  Is er iets aan de hand? Is hij ‘geïrriteerd’? Dan worden ze rood. De Parrot Jumping Sumo maakt ook ‘geluiden’ als hij aan de slag moet, als hij op de juiste manier op z’n wielen terecht komt of als hij zich in een ‘ongemakkelijke’ positie bevindt.  Als je over z’n kop aait of klapjes op z’n lijf geeft kun je uit zijn reactie opmaken dat hij snapt dat je hem aardig vindt

De Parrot Jumping Sumo is verkrijgbaar in 3 versies: zwart/rood, wit/zwart en kaki/geel. Met een set van drie stickers kun je zijn stijl of zijn stemming naar eigen inzicht aanpassen: De Parrot Jumping Sumo werkt op een oplaadbare lithium-polymeeraccu van 550 mAh en opgeladen gaat ie 20 minuten mee.

Helaas moeten we nog even wachten want beide Parrot Minidrones liggen vanaf augustus as. in de winkels. Ikzelf ben fan van de Rolling Spider en zodra er testmodellen voorhanden zijn krijg ik er eentje thuis voor een test, dus wordt vervolgd.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Bizzy 9 juni 2014 - 22:12

En waar blijft in hemelsnaam onze privacy. Ik snap niet dat deze apparatuur in handen van particulieren terecht mag komen.

Reageer
Constance 10 juni 2014 - 20:57

Beste Bizzy, u kunt dit vergelijken met een radiografisch bestuurbare heli of vliegtuig. En in deze Parrot Minidrones zitten GEEN camera’s verborgen.

Reageer
Bizzy 9 juni 2014 - 22:12

En waar blijft in hemelsnaam onze privacy. Ik snap niet dat deze apparatuur in handen van particulieren terecht mag komen.

Reageer
Constance 10 juni 2014 - 20:57

Beste Bizzy, u kunt dit vergelijken met een radiografisch bestuurbare heli of vliegtuig. En in deze Parrot Minidrones zitten GEEN camera’s verborgen.

Reageer

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?