You are here: Home » Eten & koken » AEG SousVide, voor in de keuken

AEG SousVide, voor in de keuken

geschreven door Constance

Vorige week, tijdens Taste of Amsterdam, heb ik mogen genieten van verschillende gerechten uit de AEG SousVide. De SousVide is van oorsprong een speciale manier van gerechten klaarmaken die door de professionele koks heel veel gebruikt worden.

sousvide

SousVide betekent ‘onder vacuüm’ en SousVide koken is het koken van vacuüm verpakte producten in een waterbad of stoomoven op een constante, lage temperatuur. Het grootste voordeel van deze manier van koken is dat smaak en textuur van de producten optimaal blijven. Vlees, vis en gevogelte blijven sappig en mals en groentes behouden kleur en smaak. Door de vacuümverpakking is er totaal geen smaakverlies en er zijn dan ook nauwelijks smaakstoffen zoals zout nodig. Bovendien is het resultaat door de exacte methode altijd perfect en constant en heb je er geen omkijken naar.

De ProCombi SousVide is de professionele vacuümlade van AEG de ideale combinatie voor fijnproevers die deze meest geraffineerde kooktechniek optimaal willen benutten. De vacuümlade van AEG is eenvoudig in te bouwen en past in elke keuken. Het gebruik van deze lade is zeer eenvoudig; je stopt het gerecht in de vacuümzak en in de lade te leggen. Als je vervolgens de lade sluit, wordt de zak vacuüm getrokken en thermisch verzegeld. Makkelijk en hygiënisch.

sousvide lade

De vacuümlade biedt niet alleen voordelen bij de bereiding van gerechten. Met deze techniek kunnen bijvoorbeeld ook de restanten van een maaltijd worden verpakt, waardoor bij het bewaren het risico van besmetting en de groei van bacteriën aanzienlijk lager ligt. Ook wordt het oxidatieproces vertraagd. Op deze manier verpakte voedingsmiddelen kunnen bovendien langer worden bewaard, zelfs buiten de koelkast. Tenslotte zorgt deze methode voor een compactere verpakking, waardoor er minder ruimte in de koel- of voorraadkast wordt ingenomen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?