You are here: Home » Gadget test » Test; HTC One M8

Test; HTC One M8

geschreven door Constance

De afgelopen weken heb ik niet alleen de Samsung S5 getest maar de ook de HTC One M8. En hier volgt mijn review over dit nieuwe HTC model.

htc one m8

Het eerste wat opvalt aan de HTC One M8 is de buitenkant, want deze is gemaakt van aluminium ipv. kunststof en daardoor ziet het toestel er robuust uit. Kleine nadeel is wel dat ie hierdoor ook iets zwaarder is, maar dat is een damestas geen bezwaar maar misschien wel in een borst- of broekzak. Maar ook het grote, heldere, scherm is heel opvallend.

De M8 heeft op de achterkant twee camera’s; de hoofdcamera maakt foto’s van 4 mp, en doordat de pixels op de beeldsensor groter zijn bij andere smartphones, vangen ze meer licht en daardoor presteert de camera beter bij weinig licht. De foto’s zijn prima, maar bij een vergroting wordt het wel wat korrelig, en ze dan ook perfect voor het plaatsen op social media. De 2e camera heeft de mogelijkheid om bepaalde effecten toe te passen op de gemaakte foto’s zoals mogelijkheid om de achtergrond of de voorgrond een apart beeldfilter te geven of een 3D effect geven. Ik vind dit allemaal wel grappig, maar zelf gebruik ik dit soort zaken niet. (Geldt ook voor Instagram, teveel gedoe.) Wat wel leuk is, is dat de camera aan de voorkant net zoveel pixels heeft als die aan de achterkant, dus is ie ideaal voor een goede selfie.

Android-4-4-KitKat

HTC levert al haar telefoons met HTC Sense en daarvan vind ik Blinkfeed wel erg handig, Blinkfeed geeft je een update van alle belangrijke nieuwsberichten en dit de gehele dag door, dus zie je, als je je telefoon ‘wakker’ maakt altijd het laatste nieuws. (Vind je dit niet nodig, je kan deze functie ook uitzetten.) HTC Sense heeft verder nog een apps die vergelijkbaar zijn met die van Android. Deze HTC heeft Android 4.4, ook wel bekend als KitKat.

Ik had het net al over het wakker maken van je telefoon, dit doe je door 2x op het scherm te tikken en dan is ie klaar voor gebruik. Als je naar beneden veegt, krijg je je belmenu te zien, veeg je naar rechts dan komt Blinkfeed te voorschijn en bij een veeg naar links zie je je widgetmenu.

htc m8 headset

Verder heeft HTC ook in de One M8 gezorgd voor een super goed geluid, via de speakers (aan de voorkant) en ook als je een headset aangesloten hebt, want de samenwerking tussen HTC en Beats geldt ook voor dit toestel. De speakers hebben het beste geluid van alle smartphones die ik tot nu toe heb mogen testen.

En ook de accu/batterij houdt het erg lang vol, na 2 dagen intensief gebruik van data, foto’s plaatsen op FB en natuurlijk het uitproberen van de HTC Sense functie hoefde de HTC One M8 pas aan de lader. En daar word ik echt blij van.

Conclusie; de HTC One M8 is weer een super toestel, waarbij de camera functie aan de voorkant eigenlijk iets beter is dan die aan de achterkant, maar  daardoor je sta dus wel heel mooi op een selfie. Zoals ik al meldde is de geluidskwaliteit echt een plus op dit toestel en aangezien ik altijd naar muziek luister als ik onderweg ben, werd ik hier echt heel blij van. Klein nadeel is de prijs maar HTC heeft al haar One M8 mini aangekondigd, dus daarover morgen meer.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?