You are here: Home » Gadget test » Test: HTC One (M8)

Test: HTC One (M8)

geschreven door Constance

Momenteel zit ik samen met Testman, heerlijk op Ibiza. Maar ook tijdens mijn vakantie gaat het testen gewoon door. Ik ben nl. op pad gegaan de Samsung GALAXY S5 en de HTC One (M8). Deze ga ik allebei voor jullie testen en natuurlijk ook met elkaar vergelijken.

htc one (m8)

Wat heeft de HTC One (M8) allemaal? De HTC One (M8) is de opvolger van de populaire en geroemde HTC One en is er in de kleuren: Gunmetal Grey en Glacial Silver en heeft het nieuwe HTC Sense 6. De telefoon heeft een full aluminium body en ook Motion Launch. En met de nieuwe Duo Camera-technologie kan je  creatieve en professioneel ogende foto’s en effecten creeëren. Ook is de HTC BoomSound sterk verbeterd en zorgen de dubbele speakers aan de voorzijde met nieuwe versterkers en een persoonlijk audioprofiel zorgen voor een beter geluid.

De HTC One (M8) heeft een 5 inch full-HD scherm en zijn de randen dunner waardoor ie makkelijker in de hand ligt. De HTC One (M8) beschikt over een Qualcomm Snapdragon 801-processor en Android 4.4 (KitKat). Ook is het toestel voorzien van HTC Sense 6. Deze interface is vernieuwd met een strakker en visueel aantrekkelijker uiterlijk, aanpasbare kleurthema’s en levert een meer intuïtieve, gepersonaliseerde gebruikservaring.

De nieuwe HTC One (M8) heeft een Duo Camera met HTC’s innovatieve UltraPixel-module, een dubbele LED-flitser en full HD (1080p) video recording. Hiermee maak je in alle lichtomstandigheden geweldige foto’s en hoogwaardige video’s. Een 5MP ultrawijde front facing camera zorgt ervoor dat je eenvoudig superieure selfies maakt. Met UFocus creëer je professioneel ogende portretten door, na het nemen van de foto, de focus aan te passen.

HTC Zoe is op de HTC One (M8) geëvolueerd tot een socialer platform. Je kunt Zoe Video’s delen op je tijdlijn en vrienden uitnodigen om hun foto’s, video’s en favoriete nummers toe te voegen. Zo mix je de beste content tot één verzameling van foto’s en video’s. Om dit mogelijk te maken, wordt deze zomer de HTC Zoe app beschikbaar gesteld in de Google Play store.

Sense 6 geeft de HTC One (M8) een zesde zintuig. Zo detecteert Motion Launch de omgeving, zodat je interactie kunt hebben met je telefoon zonder dat het scherm aan staat. Met een simpele swipe ontgrendel je het toestel en kun je direct een applicatie openen. Door twee keer op het scherm te tikken, schakel je het scherm aan en uit. Auto Answer zorgt ervoor dat je, zonder het scherm aan te raken, een telefoontje kunt beantwoorden door het toestel simpelweg naar je oor te brengen.

Ook heb je extra stand-by tijd want HTC introduceert nu een ‘Extreme power saving mode’, waardoor je batterij 40 procent langer meegaat. Dit levert 60 uur extra stand-by tijd op tegen 20 procent vermogen, 30 uur tegen 10 procent vermogen en 15 uur tegen 5 procent vermogen. Als het toestel volledig is opgeladen, levert het dus 14 dagen batterijvermogen, terwijl je ook telefoontjes en e-mails kunt ontvangen. Perfect voor wanneer je bijvoorbeeld aan het reizen bent.

HTC BlinkFeed verbeterd en nu is intuïtiever, met continu scrollen voor een vloeiende browsing-ervaring en een nieuwe lay-out die artikelen en updates op aantrekkelijke wijze presenteert. Je kunt eenvoudiger nieuwe mediabronnen vinden en toevoegen en bovendien een eigen feed maken voor specifieke onderwerpen of interesses. Met News Bundles die alle artikelen en tweets over hetzelfde onderwerp samenbrengen en meer dan 1000 content partners gegroepeerd op categorie, is het eenvoudiger dan ooit om het voor jou meest interessante en relevante nieuws te volgen. Om meer Android-gebruikers te laten profiteren van het gemak van HTC BlinkFeed, is binnenkort de HTC BlinkFeed app te downloaden in de Google Play store.

HTC Dot View is de speciale retro en interactieve flip-cover, speciaal voro de HTC One (M8), deze cover is geoptimaliseerd met HTC Sense 6, en verder beschermt de nieuwe HTC Dot View cover niet alleen het toestel, maar het laat ook notificaties zien in een retro, matrixstijl. Ook is het mogelijk om met de cover over je toestel, het scherm te activeren door twee keer te tikken en zo de tijd en het weer te zien. Je kunt daarnaast checken of je nieuwe tekstberichten en e-mails hebt ontvangen. (Deze cover wordt apart verkocht.)

Ik ben reuze benieuwd naar de HTC One (M8) en binnenkort volgt mijn review en later de vergelijking met de Samsung GALAXY S5.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com