You are here: Home » Accessoires » Test; Arkon NFC autohouder

Test; Arkon NFC autohouder

geschreven door Constance

In eerste instantie lijkt de Arkon NFC autohouder op een normale houder voor je smartphone of tablet maar als je telefoon in de houder klikt, met NFC ingeschakeld, zie je pas wat de Arkon NFC autohouder anders maakt.

arkon-intelligrip-nfc

Ik heb de Arkon NFC autohouder thuis gekregen voor een test en in eerste instantie verliep die niet zo heel makkelijk. Ik gebruikte aan het begin van de maand de Nokia Lumia 1020 maar deze smartphone paste niet op de houder, de reden hiervoor is de camera lens die behoorlijk uitsteekt waardoor de Nokia geen contact maakt met het NFC contactpunt in de houder. Testman gebruikt momenteel de Samsung S4 mini en deze telefoon heeft geen NFC, dus was het wachten op de S5 en de HTC One M8 (die ben ik momenteel ook aan het testen).

Bij deze 2 smartphones werkt de Arkon NFC autohouder perfect, want zodra je je telefoon (of klein model tablet) in de houder klikt, met NFC aan, opent Play Store en kan je de Trigger app downloaden. Je kunt de Trigger app op verschillende manieren gebruiken; in de auto, op je nachtkastje en in huis.

Screenshot_2014-04-18-18-35-05 Screenshot_2014-04-18-18-35-21

In de auto; je kunt de houder in combinatie met de Trigger app gebruiken om je routeplanner of GPS te starten maar ook je favoriete muziek.
Op je nachtkastje: dan gebruik je de houder (of de bijgeleverde NFC sticker) om je telefoon op ’trilstand’ te zetten, je scherm te dimmen en om je wekker in te stellen.
In huis: kan je automatisch je mobiele data uitschakelen zodra in huis je eigen Wifi netwerk beschikbaar is. Er zijn nog een aantal andere Trigger functies beschikbaar (oa. batterijgebruik, vliegtuigmodus, volume etc. etc.) maar daar heb je de Arkon NFC autohouder niet voor nodig.

Het voordeel van de Arkon NFC autohouder is dat het een houder, met NFC, en een oplader in-een is en dat je, ondanks gebruik van NFC (Bluetooth) niet bang hoeft te zijn dat telefoon leeg raakt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com