You are here: Home » Accessoires » Test; JawBone UP, samen met Samsung GALAXY Note 3

Test; JawBone UP, samen met Samsung GALAXY Note 3

geschreven door Constance

Een tijdje geleden heb ik al gemeld dat ik de JawBone UP zou testen en de JawBone app heb ik gebruikt op de Samsung GALAXY Note 3 (beide zijn testexemplaren en niet van mijzelf). Een van de grootste ‘upcoming’ gadgets van 2014 zijn de zgn. bewegingsmeters en daarvan is de JawBone UP er een van.

Jawbone_UP_BandZelf draag ik al een hele tijd de FitBit Flex dus ben ik gewend om regelmatig te checken of ik mijn dagelijkse target wel behaald heb en omdat ik ook benieuwd was of er verschil zou zijn, vwb. gebruik, calorieën, activiteiten etc. heb ik zowel de JawBone UP als de FitBit Flex om mijn rechterpols gedragen, maar hierover later meer.

samsung-galaxy-note-3De Samsung GALAXY Note 3; over deze Note 3 heb ik al eerder een artikel geschreven (lees het artikel hier). Ik vind de Note 3 een heel fijn toestel, hij heeft een lekker groot scherm dat je prima in 1 hand kan houden. Stiekem was ik heel blij dat ik de Note 3 meegestuurd had gekregen want de app van de JawBone UP was niet beschikbaar voor mijn Samsung GALAXY Tab3 (8inch) en dat verbaasde me wel. En ook de speciale S-Pen werkt heel prettig, ik ben altijd een fan geweest van pennetjes en andere stylussen, want dat typt en schrijft toch net even fijner. De Note 3 is een top apparaat.

fitbit-flex-jawbone-upDe JawBone UP: als je de UP uit de verpakking haalt, moet ie wel eerst opgeladen worden, dmv. de USB oplader. Daarna download je de speciale UP-app en moet je de UP aansluiten op je mobiele device voor je instellingen. Je stopt hiervoor de UP in de headset aansluiting (dit in tegenstelling tot de FitBit Flex, want die werkt met Bluetooth.) De nieuwste UP heeft wel Bluetooth, maar deze heb ik niet getest.

De JawBone UP ziet er mooi uit, en is in verschillende kleuren, alleen vind ik het losse dopje (dat het synchonisatie plugje verbergt) een beetje ‘eng’, ik ben hem bijna verloren. Evenals de FitBit Flex heeft de UP een losse Usb-oplaadstekkertje en daarover blijf ik niet enthousiast, want de kans blijft altijd aanwezig dat je hem kwijt raakt. Een opgeladen UP gaat ong. 6 tot 7 dagen mee, in tegenstelling tot de Flex die maar 4 tot 5 dagen meegaat. Bij de UP wordt afgeraden om deze onder de douche te dragen of tijdens het zwemmen, dus heb ik hem keurig afgedaan, maar dat is wel onhandig want wat gebeurt er als je dit vergeet? (Dat durfde ik niet te testen, want de UP moest weer retour.) De Flex hou ik wel om tijdens het douchen en zwemmen in zee.

Je kan je vorderingen, tijdens de dag, alleen bijhouden via de speciale app (na synchronisatie) en dat vind ik onhandig want als ik op de Flex tik, zie ik gelijk de led lampjes oplichten die aangeven hoeveel stappen ik al gedaan heb. En als ik mijn dagdoel heb gehaald (10.000 stappen) trilt de Flex en dat doet de UP ook niet. Alles werkt via de app.

Vwb. de functies van de UP, je kan bijhouden hoeveel calorieën je verbruikt en hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen (door je voedsel van de dag in te voeren). Tevens kan je zien hoeveel ‘actieve’ minuten je hebt gemaakt en ook je slaapritme kan bekeken worden. De slaapritme mogelijkheid gebruik ik zelf niet, evenals het voedselprogramma, de reden is heel eenvoudig; ik vergeet dit gewoonweg. Maar het is leuk dat deze mogelijkheden er zijn. (Dat zelfde geldt ook voor de Flex, de Flex heeft dezelfde functies.)

Screenshot_2014-03-02-16-27-42 Screenshot_2014-03-02-16-30-18Screenshot_2014-03-02-16-27-22 Screenshot_2014-03-02-16-30-04

Hieronder kan je precies zien wat de JawBone UP heeft geregistreerd en de FitBit Flex en de bevindingen zijn nagenoeg exact gelijk.

Conclusie: ik ben wel tevreden over de JawBone UP, maar toch zijn er wel wat punten die verbeterd zouden kunnen worden. Zo vind ik het onhandig dat je altijd je UP moet inpluggen om te zien hoe het met de vorderingen van de dag staat (dat is misschien bij de Bluetooth versie opgelost, maar dat weet ik niet). Verder mis ik trillingen of lampjes die aangeven wanneer je target van de dag gehaald hebt en is het ook jammer dat de UP niet nat kan worden. Maar de UP werkt verder helemaal prima, de batterij gaat lang en hij doet wat ie moet doen, hij werkt prima als bewegingsmeter.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com