You are here: Home » Accessoires » Garmin lanceert de vivofit activiteitsmeter

Garmin lanceert de vivofit activiteitsmeter

geschreven door Constance
Garmin vivofit

De bewegings- en activiteitsmeters rukken steeds meer op, zo draagt Testman al een aantal jaren de Nike Fuelband en ikzelf de FitBit Flex. En nu komt ook Garmin met een activiteitsmeter, de Garmin vivofit.

Garmin vivofit

De Garmin vivofit is een lichtgewicht activiteitsmeter en dit is de  enige activiteitsmeter die je voorziet van een automatisch gepersonaliseerd dagelijks doel, en ook word je voortgang bijgehouden en krijg je een waarschuwing wanneer het tijd is om te bewegen. Met een uniek, gebogen display, dat altijd aanblijft, toont vívofit aantal stappen, aftellen naar het doel, calorieën, afstand en tijd.

De vervangbare batterij van de vívofit gaat meer dan een jaar mee en is de vívofit is waterbestendig (50m) en compatibel met ANT+ hartslagmonitoren voor fitness activiteiten. Hij houdt ook bij hoeveel calorieën er gedurende de dag verbrand worden. Als de doelen gehaald zijn, stelt vívofit het doel voor de volgende dag bij. Zodat langzaam maar zeker gewerkt wordt aan een gezondere levensstijl.

Je krijgt ook een teken als het tijd wordt om te bewegen want onderzoek toont aan dat langere tijd van inactiviteit, zoals zitten achter een bureau, ertoe kan leiden dat het lichaam minder vetverbrandende enzymen produceert. Dit effect kan tegengegaan worden door de hele dag regelmatig een stukje te lopen. En misschien heb jij niet in de gaten dat je nog niet genoeg bewogen hebt, maar vivofit houdt dit precies voor je bij. Er verschijnt een rode bewegingsbalk op het scherm als er een uur niet bewogen is, die steeds groter wordt als er te lang stil gezeten is. Door een paar minuten te lopen wordt de balk gereset en ga je uit uit het rood. En je kunt, dmv. de slaapmodus, die je aanzet bij het naar bed gaan, je slaappatroon bijhouden
vivofit app
Met de druk op één knop, kan je je  vívofit draadloos laten synchroniseren met Garmin Connect, een gratis online fitness community, om een compleet beeld te hebben van je voortgang. Inclusief totaal aantal uren slaap, perioden met beweging en daadwerkelijke slaap. Verder kan je ook meedoen aan online uitdagingen en virtuele beloningen verdienen voor extra motivatie. En heb je toegang tot de gratis online community vanaf je pc of via je smartphone met de Garmin Connect Mobile app. En ook kunnen Forerunner en Edge gebruikers de vívofit gebruiken om de activiteiten en herstel te volgen tussen trainingssessies.

En voor iedereen die regelmatig een hartslagmonitor draagt, in combinatie met vívofit, wordt ook de hartslag opgeslagen en de zone data waardoor meer accurate informatie verzameld wordt over calorieverbranding tijdens iedere fitness activiteit zoals hardlopen of een cardio les op de sportschool.

Vívofit wordt verkrijgbaar in zwart, paars, grijsgroen, blauw en grijs. In de verpakking zit een small en large versie. Vívofit wordt is dit voorjaar te koop.

Gerelateerde artikelen

0 reactie

Kamerplant 10 februari 2010 - 21:07

Leuk artikel en wat een pragmatische benadering met: ”Wat verwacht u van een advies?” alleen ”en dat gaat niet!” verpest het wel een beetje!…..

Reageer
Mart Renes 11 februari 2010 - 08:42

Beste Walter,

Ik heb je reactie ter harte genomen en het artikel iets aangepast.

Mart Renes

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com