You are here: Home » Accessoires » Test:TomTom Multi Watch sporthorloge, deel 2

Test:TomTom Multi Watch sporthorloge, deel 2

geschreven door Constance

Jullie hebben mijn eerste ervaringen met de TomTom Multiwatch al enige tijd geleden kunnen lezen (die test kan je hier nalezen) maar julliehadden nog een update tegoed van de Multiwatch in combinatie met de bijbehorende hartslagband. Nu was die band al begin oktober naar mij toe gestuurd maar toen zat ik op Ibiza en is het pakketje terug gestuurd naar TomTom. Daarna duurde het weer even voordat ie weer mijn kant op kwam, maar uiteindelijk was ie binnen en kon het testen van de TomTom Multiwatch met de hartslagband beginnen.

TomTom Multi Sport

Ik ben geen hardloper (niet op de sportschool of buiten) maar wel een indoor fietser, ik zit 2x per week op de spinningfiets en dan draag ik altijd een hartslagmeter. Mijn ‘oude’ hartslaghorloge meet mijn minimale en maximale hartslag tijdens mijn workout en ook wordt bijgehouden hoeveel calorieën ik verbruikt heb tijdens mijn fietsuurtje. Ook kan ik zien in welke zone mijn hartslag zit en dat is handig aangezien mijn spinning instructeurs dit altijd heel goed aangeven en ik hier ook mijn fietsgedrag op aanpas.

De hartslagband van de TomTom Multi Watch wordt gelijk door het horloge herkent en ik had het horloge al helemaal ingesteld, aangezien ik eerst een paar weken zonder band had getraind en daarbij de Multi Watch ook gedragen had, dus dat was niet meer nodig. Tijdens mijn spinningles werd keurig mijn hartslag bijgehouden,  evenals de maximale hartslag tijdens mijn spinning uur. En dat klopte ook helemaal met mijn andere hartslagmeter (ik heb diverse keren 2 horloges met bijbehorende banden gedragen). Het enige waarin de TomTom Multi Watch niet nauwkeurig in was, was met het aantal verbruikte calorieën. Zo gaf de TomTom Multi Watch aan dat ik, na 1 uur spinning, slechts 4 calorieën had verbruikt, terwijl mijn andere horloge meer dan 500 calorieën aangaf. Toen ik daarna de Multi Watch aansloot op het speciale TomTom My Sports programma, gaf ie keurig aan welke route ik had afgelegd, hoelang, maximale snelheid/hartslag etc. maar bleef het aantal verbruikte calorieën nog steeds 4. En dit is een aantal malen, tijdens meerdere workout sessies, niet goed gegaan en daarom kan ik niet anders concluderen dat de TomTom Multi Sport niet perfect is voor iedereen die ook wil bijhouden wat zijn of haar calorieverbruik is tijdens indoorfietstrainingen. (Buiten ging het nl. wel prima, tot mijn grote verrassing.)

GPS-hodinky-TomTom-MultiSport-HRM-03Conclusie; ik vind de TomTom Multi Sport een fijn en prettig sporthorloge, omdat het scherm lekker groot is en ook de bediening heel gemakkelijk is en je hebt eigenlijk geen gebruiksaanwijzing nodig. Ook kan je met de Multi Watch zwemmen en hoef je dus niet bang te zijn dat, als het horloge nat wordt, deze niet meer werkt of stuk gaat. Ik vind het wel een nadeel dat het horloge vrij snel leeg is, maar hij laadt wel heel snel op, dmv. usb en dat hij dus, bij indoorworkout, het calorie-verbruik niet goed wordt bijbehouden.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Maurits 22 oktober 2015 - 17:06

Op welke stand heb je je horloge staan tijdens het spinning? Free-style?

Reageer
Constance 23 oktober 2015 - 13:09

Hi Maurits, hij staat op tredmill want dat komt het beste overeen met spinning.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com