Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer? Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer?
  • Philips lanceert de draadloze SpeedPro Max steelstofzuiger Philips lanceert de draadloze SpeedPro Max steelstofzuiger
  • Philips lanceert de Airfryer XXL Philips lanceert de Airfryer XXL
  • Philips Sonicare lanceert DiamondClean Smart tandenborstel Philips Sonicare lanceert DiamondClean Smart tandenborstel
  • Philips Slowjuicer Philips Slowjuicer
  • Philips Sonicare AirFloss Ultra Philips Sonicare AirFloss Ultra
ladygadgets

Test; Philips Smart LED-TV

Af en toe krijg ik pakketjes thuis die niet door de brievenbus passen maar daardoor zeker niet minder interessant om te testen. Dus toen ik de vraag krijg of ik een ‘groene’ Philips Smart LED-TV met 3D thuis wilde krijgen voor een review hoefde ik ook niet lang te aarzelen en is ie keurig bij mij thuis afgeleverd. (Testman en ik hebben nog een ‘oud’ model Philips tv model; de enige feature is dat het een HD toestel is.)

philips 50pfl5028HHet model dat nu bij ons thuis staat is de Philips 50PFL5028H/12 en deze heeft, samen met de 50PFL5008, de EISA award gewonnen en wel in de categorie European Green TV 2013-2014. De reden dat zij deze Award gewonnen hebben, komt doordat deze 2 modellen uitblinken in een verminderd energieverbruik en milieuvriendelijke materialen gebruiken voor de geprinte circuitplaten en heeft deze tv het energielabel A++!

Natuurlijk is het ‘groene’ aspect heel belangrijk, maar wat heeft dit tv-model nog meer? Allereerst heeft dit model een groot Full HD LED-scherm (50’inch/127 cm) en dit scherm is bijna randloos en staat de tv op een metalen standaard, maar je kunt het scherm ook ophangen. Het is heel eenvoudig om de tv te monteren. Je moet de voet/standaard onderaan de tv vastschroeven en dan is ie klaar om neer gezet te worden. Doordat Testman en ik een Ziggo decoder hebben, was ook het aansluiten van de decoder heel simpel. Je plugt het snoer aan de achterkant van de tv en stopt de stekker in het stopcontact en daarna doe je de HDMI-aansluiting van de decoder in een van 2 HDMI-aansluitingen van de Philips Smart LED-TV.

Als je de tv aanzet krijg je gelijk een ‘setup’ menu (met daarin de taal, datum, Ambilight mogelijkheid etc.) en via de meegeleverde afstandsbediening kan je de tv bedienen en instellen. Omdat wij een Ziggo decoder hebben, was er 1 extra handeling die we moesten doen en dat was de tv op de HDMI aansluiting afstemmen en dat was alles. Daarna konden we gelijk alle zenders, via de decoder, bekijken.

smart tvNatuurlijk kan je nog veel meer met deze Smart-TV; je kunt Skype gebruiken voor video- en spraakgesprekken, je kunt ook (via WiFi) online gaan of je eigen foto’s of video’s bekijken.

En ben jij ook altijd je afstandsbediening kwijt? Dat is met de MyRemote app verleden tijd want met deze app kan je deze tv bedienen met behulp van je tablet of je smartphone. En ook krijg je automatisch een waarschuwing als je favoriete programma op het punt staat beginnen, dus ideaal. De SimplyShare-functie stuurt het geluid en de beelden draadloos naar je tv en kan je opnames laten starten terwijl je onderweg bent, hiervoor hoef je alleen maar even (online 0p je mobiele apparaat) de tv-gids te bekijken.

ambilight hue appPhilips staat ook bekend om haar verlichting (mijn ervaringen met de HUE lampen volgen deze week) en heeft ook dit model met tweezijdig Ambilight uitgerust. Je kunt de kleuren van het beeld laten overlopen op je muur maar ook is er een stand waarbij de Ambilight zich aanpast aan de muurkleur en als je tv uitstaat is er ook nog een speciale modus waarbij de tv fungeert als woonkamerlicht. Verder is er ook speciale Ambilight HUE app (Apple en Android) kan je je HUE lampen en je Ambilight van je tv in een keer, met dezelfde app, bedienen. (Hiervoor moet je een Ambilight hebben die niet ouder is dan een model uit 2011.)

Met de optie Easy 3D kan je je tv zo instellen dat je bij 3D films, series of wedstrijden niks meer hoeft in te stellen, dit doet deze tv al automatisch. En de bijgeleverd brillen hoeven niet te worden opgeladen. Verder kan je online films, video’s, games en series huren en streamen of je favoriete programma’s terugkijken.

Zoals ik bovenaan al meldde hebben Testman en ik een Philips TV die al een paar jaar (5 om precies te zijn) meegaat en ons eigen exemplaar is een stukje kleiner dan ons testmodel. In 1e instantie hadden we allebei dezelfde reactie ‘wat een groot scherm’ maar toen ie eenmaal stond viel het best mee en nu zijn we al helemaal gewend aan het grotere formaat. (We hadden zelfs een nog groter exemplaar mogen testen, nl. de Elevation tv en deze is 60’inch/151 cm. groot maar daar is onze huiskamer echt te klein voor.)

Conclusie; dat eco of groen absoluut niet saai hoeft te zijn bewijst deze Philips Smart 3D LED-TV maar dat is niet alles. Want ondanks het grote formaat scherm oogt deze tv niet ‘te’ groot in onze (niet zo heel grote) woonkamer en is ook het aansluiten een eitje. Elke vrouw, zonder (Test) man kan dit, alleen moet je even op zoek naar een imbussleuteltje en een schroevedraaier voor het bevestigen van de standaard. En Ambilight en 3D geven deze tv net iets extra’s, zeker in combinatie met de Philips HUE lampen en de bijhorende app’s.