You are here: Home » Computers, desktops, laptops » Nieuwe Lenovo Yoga Tablet met multimodus

Nieuwe Lenovo Yoga Tablet met multimodus

geschreven door Constance
lenovo yoga tablet

Lenovo heeft de eerste Yoga Tablet met een multimodus functionaliteit gelanceerd en dit gebeurde tijdens een livestream-lancering met Ashton Kutcher, de nieuwste productontwikkelaar van het bedrijf. Lenovo staat bekend om haar innovatieve ‘multimodus’-apparaten en een daarvan is de omkeerbare Yoga-laptop.

lenovo yoga tablet

De Yoga Tablet heeft drie unieke modi waarmee je beter gebruik kan maken van je tablet;  met de modi hold (in de hand), tilt (gekanteld) en stand (met een standaard) past de tablet zich aan op jouw gebruik, ipv. dat de tablet bepaalt hoe je deze gebruikt. Verder gaat de Yoga Tablet op een volle batterij tot wel 18 uur meegaat.

De Lenovo ontwerpers hebben vastgesteld dat Tablet gebruikers met 3 dingen te maken krijgen: vermoeidheid bij het vasthouden en gebruiken van de tablet, geen ondersteunend mechanisme op een plat oppervlak en een onhandige kijkhoek wanneer de tablet op een tafel ligt. En op deze 3 zaken is de Yoga Tablet gebaseerd.

De exclusieve cilindervormige handgreep van de hold-modus is ontworpen om precies in de hand van de gebruiker te passen, zodat de Yoga-Tablet eenvoudiger vast te houden is en de gebruiker meer controle heeft over het apparaat. Bij andere tablets zijn hiervoor twee handen nodig. De hold-modus maakt lezen, social media gebruik en surfen eenvoudig en heeft veel weg van de manier waarop je een tijdschrift vasthoudt bij het lezen.

lenovo-yoga-tablet-stand

De Yoga Tablet in de stand-modus zetten is eenvoudig: ­draai de cilinder aan de zijkant 90° zodat de tabletstandaard uitklapt en de tablet zelfstandig kan staan op een bureau of tafel. Je kan de kijkhoek verstellen van 110° tot 135°, afhankelijk van wat zij comfortabel vinden. Met de stand-modus kan je eenvoudig en comfortabel films kijken, videogesprekken voeren en met tien vingers gebruik maken van het touchscreen zonder dat hier extra accessoires voor nodig zijn.

Je kan de Yoga Tablet ook neerleggen in tilt-modus om direct te kunnen typen op de tablet, om spelletjes te kunnen spelen en om te surfen op internet, allemaal met een betere kijkhoek. Om nog beter gebruik te maken van de rijke belevingswereld en de multimodus-mogelijkheden kan je de automatische herkenningssoftware inschakelen die automatisch suggesties doet voor veelgebruikte apps voor de hold- en stand-modi.

Het multimodus-ontwerp van de Yoga Tablet zorgt niet alleen voor meer gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor een veel langere batterijduur van tot wel 18 uur1, aanzienlijk meer dan een gebruikelijke tablet. In de cilindervormige handgreep is een krachtige, dubbele batterij ingebouwd en in tegenstelling tot andere tablets gebruikt de Yoga Tablet batterijen die ook vaak voorkomen in laptops. De Yoga Tablet kan zelfs andere apparaten, zoals smartphones, opladen via USB on-the-go2. De 10 inch- en 8 inch-modellen hebben MT8125-processoren (wifi-modellen) of MT8389 Quad Core-processoren (3G-modellen), zijn beschikbaar met capaciteiten van 16 of 32 GB en draaien op Android 4.2. De Yoga Tablet is ook uitgerust met Dolby audio, waardoor de tablet via de speakers aan de voorkant en de koptelefoon-aansluiting beschikt over een krachtig surround-geluid.
lenovo-yoga-tablet-liggend
De twee modellen zijn extreem mobiel en licht als een veertje: het 10 inch-model weegt 605 gram, het 8 inch-model zelfs maar 400. Ze beschikken over een high definition-beeldscherm van 1280 x 800 pixels, een autofocus-camera van 5 MP aan de achterzijde en een extra camera aan de voorzijde, een uitbreidingspoort voor micro SD, waardoor de capaciteit kan worden uitgebreid tot 64 GB, wifi en in sommige landen optioneel 3G, een micro-USB-aansluiting en Dolby DS1 voor een krachtig geluid. Lenovo biedt voor het 10 inch-model een optioneel Bluetooth-toetsenbord aan dat functioneert als bedekking en dat de tablet ‘wakker maakt’ wanneer het toetsenbord eraf wordt gehaald en de tablet in de slaapstand zet wanneer het toetsenbord erop wordt gelegd. In een aantal landen kunnen gebruikers ook de WD100-dongle gebruiken om video’s direct draadloos vanaf de tablet  te streamen naar een tv. Lenovo heeft ook een serviceportfolio voor de Yoga Tablet, zoals uitbreidingen van de garantie, upgrades en technische ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com