You are here: Home » Accessoires » Test; Game Nintendo 3DS XL – Professor Layton en Het Masker der Wonderen

Test; Game Nintendo 3DS XL – Professor Layton en Het Masker der Wonderen

geschreven door Constance

Gisteren hebben jullie al het artikel kunnen lezen over de New Mario Super Bros. 2 voor de Nintendo 3DS XL en vandaag is het laatste spel dat ik heb gekregen aan de beurt; Professor Layton en Het Masker der Wonderen.

cover professor layton

Het Masker der Wonderen is alweer de 5e game in de Professor Layton serie. Ik had nog niet eerder een Professor Layton spel gespeeld maar eigenlijk was ik gelijk ‘verkocht’. Ik hou erg van spelletjes waarbij je iets moet oplossen (denk hierbij aan Wie is de Mol? of Cluedo) en dan zit je bij Professor Layton en Het Masker der Wonderen goed.

Wat is de bedoeling? In Monte d’Or is een gemaskerde man bezig om de stad ten gronde te richten en Professor Layton moet dit gaan stoppen en dit gaat dmv. het oplossen van allerlei puzzels. Ook dit spel is volledig beschikbaar in 3D maar voor mij werkt de 3D functie niet echt prettig. Ik word er altijd een beetje duizelig van dus ik schakel regelmatig van 3D naar niet 3D. (Sommige puzzels zijn gemakkelijker of alleen in 3D op te lossen.)

professor-layton-en-het-masker-der-wonderen
Er zitten een aantal leuke bonusgames in Professor Layton en Het Masker der Wonderen; je krijgt een konijn dat je trucjes moet gaan leren, er is een winkelier die je hulp nodig heeft om haar spullen te verkopen en je krijgt een jaar lang elke dag een gratis puzzel en met deze puzzels krijg je weer meubels voor je huisje.

Conclusie: Ik vind Professor Layton een leuk (en verslavend) spel en ik kon het moeilijk wegleggen. Sommige puzzels waren erg simpel maar andere waren weer moeilijker en hierdoor is deze game schikt voor jong en oud. Het enige wat ik wel jammer vind zijn de conversaties tussen de verschillende personen op het scherm. Deze waren soms langdradig en duurden te lang voordat je door kon gaan met spelen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com