You are here: Home » Audio & video » Test; Sony Action Cam tijdens MTB’en

Test; Sony Action Cam tijdens MTB’en

geschreven door testman

Testman ging met de Sony Action Cam op pad met de HDR AS 15 camera met ingebouwde wifi.

Sony Action Cam HDR-AS15

De afgelopen jaren heeft concurrent GoPro flink aan de weg getimmerd in dit segment. Steeds vaker kom je action cams tegen, op bijvoorbeeld de helm van (extreme) sporters. Het levert vaak prachtige beelden op. En Sony wil als de expert op het gebied van videocamera’s, ook in dit segment actief zijn.

Om de proef op de som te nemen nam Testman de HD action cam mee tijdens een MTB fietstocht in de Ardennen. De camera was bevestigd op een (niet orginele) camera mount op het stuur van mijn MTB. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3mAoHskGSJQ&feature=c4-overview&list=UUHxIfbTxLqlnJS44QBZ7UEQ[/youtube]

Nog even wat ervaringen op een rijtje. De HD beeldenvan de action cam van Sony zien er mooi uit. Het (later) afkijken gaat via een (eigen) wifi verbinding met je mobiele telefoon. Via een app kun je de beelden gemakkelijk overzetten van de camera naar je telefoon. Let wel, het gaat om een “eigen” wifi connectie tussen de camera en je telefoon, er is dus geen wifi netwerk nodig op lokatie. Wat valt er nog te verbeteren voor de Sony action cam? De bediening van de start- en stopknop is wat onhandig. Via het bijgeleverde waterdichte, transparante huis, kun je via 1 rode knop  op de achterkant de opname starten en stoppen. Maar de display die aangeeft of de opname loopt of juist gestopt is, zit aan de zijkant en dus zie of hoor je soms niet, of de camera nu wel of niet “loopt”. Wellicht kan Sony het oplossen door een duidelijk herkenbaar geluidssignaal te laten horen, voor starten en stoppen, zodat je weet wat de status is. De prijs van de camera, inclusief huis, is vanaf ongeveer 250 euro (bron Google Shopping).

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com