You are here: Home » Gadget test » Test; Mio fiets navigatie Cyclo 505 HC

Test; Mio fiets navigatie Cyclo 505 HC

geschreven door testman

Testman heeft de MIO fiets navigatie Cyclo 505 HC getest. Ben je een fanatieke fietser, dan is het fiets navigatie systeem van Mio een serieuze optie.
Mio Cyclo505 HC fiets navigatie
De Mio 505 HC is in de kern een fiets navigatie apparaat. Laten we daar mee beginnen. Het oog wil ook wat en ik kan wel zeggen, het is een mooi, compact, witte “machine”, die je met de bijgeleverde houder, gemakkelijk op je stuur kan bevestigen en er ook zo weer af kan halen als dat nodig is. Het is ook nog eens een robuust apparaat. Testman liet hem uit zijn handen vallen, maar door de dikke bescherming, liep het geen enkele beschadiging op. Wel zo handig! In dat kader, het is ook  voorzien van het inmiddels bekende Gorilla Glass. En over de display gesproken, deze is dankzij een antireflectie laag, uitstekend af te lezen in de zon. Iets dat bij smartphones nog wel eens een probleem is. Qua accu geeft de Mio aan 12 uur mee te gaan. In de praktijk haalde Testman dat niet, maar de 10 uur haalde Testman wel. De accuduur is wel fors beter dan die van een gemiddelde smartphone.

Wat valt er nog meer te melden over dit fiets navigatie apparaat? Er zit een accessoire bij om cadans en snelheid te meten. En er zit een hartslagband bij. Het systeem werkt met het Ant Plus Protocol. Dit systeem wordt ook door professionals gebruikt om allerlei data te versturen zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid wattage die je trapt (zo’n vermogensmeter zit hier overigens niet op).  Verder werkt de Mio met Bluetooth 4, dat zorgt voor minder stroomverbruik en sneller koppelen. En om te communiceren met je PC of Mac, hoef je geen kabels te gebruiken, de Mio heeft Wifi.

En navigeert het eigenlijk gemakkelijk? Zouden we bijna vergeten. Jazeker, het werkt uitstekend. Niks mis mee. Prima kaarten van het Nederlandse Tele Atlas.

Zijn er ook mindere kanten? Wellicht heeft Testman iets gemist, maar de mogelijkheid om bijvoorbeeld een gereden route te delen via Social Media (zeer populair op de smartphone), ben ik niet tegengekomen. En ja, we kunnen er niet omheen, de prijs is van 469 euro is fors te noemen (bron Google shopping). Ook omdat een aantal functies ook los op onze smartphone zit. Maar eerlijk is eerlijk, de echte liefhebber, de gevorderde fietser, ervaart genoeg voordelen om deze Mio aan te schaffen. En het is een apparaat waar je jaren plezier van kan hebben.

Aanvulling, een uitleg van de mannen van Mio zelf: [youtube]http://youtu.be/f-uf_g6r94E[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com