Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Miljuschka Witzenhausen introduceert haar eigen servieslijn Miljuschka Witzenhausen introduceert haar eigen servieslijn
  • Koffietest Aroma club koffiebonen Koffietest Aroma club koffiebonen
  • Early Bird tickets voor de Happy Spirit Days 2018 Early Bird tickets voor de Happy Spirit Days 2018
  • Dunkin’ Donuts lanceert Valentijnscampagne met Victoria Hensen Dunkin’ Donuts lanceert Valentijnscampagne met Victoria Hensen
  • IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon
  • Dille & Kamille introduceren hun eigen koffie Dille & Kamille introduceren hun eigen koffie
shoppen

Slow Coffee met Douwe Egberts

Een tijdje geleden heb ik al aandacht besteed aan het retro DE 1753 servies. En dit servies bestaat niet alleen uit kopjes en mokken ook uit koffie koffiepot set defiltersets in en zelfs een bijpassende grote koffiepot.

 

Bij het zien van de koffiefilterset kreeg ik gelijk een déja vu want dat was de manier waarop mijn oma en mijn moeder koffie zette. Niks geen koffiezetapparaat of espressomachine; gewoon water opzetten, filter in de filterhouder doen en dan (zelfgemalen) koffie in het filter en vervolgens het hete water opschenken. Het filter werd bijna altijd op de bijpassende koffiepot gezet en vervolgens werd er warme melk (opgewarmd in een pannetje) bijgedaan.

Heden ten dage heet deze manier van koffie zetten; Slow Coffee. En natuurlijk heb ik deze ‘ouderwetse’ trend in een nieuw jasje weer uitgeprobeerd. Ik heb de filterhouder getest die precies op de mok uit het DE 1753 servies past waardoor je een 1-persoonkop kan zetten. Je doet de filter in de houder en maakt het papier een beetje vochtig, daarna doe je per kopje 6/7 gram koffie in het filter. Dan schud het filter om de koffie te verdelen en per kopje gebruik je 125 ml. water dat net van de kook is. En dan giet je, rustig in etappes, het hete water over de koffie. Als het water gezakt is giet je weer water in het filter met een ronddraaiende beweging en net zo lang totdat al het water op is. Wacht dan totdat al het water doorgelopen is, door het filter heen en roer de koffie nog even goed door. En klaar is je kop (of pot) slow coffee!

de filterfilters

 

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?