You are here: Home » Eten & koken » Koken met Festini ijsjes

Koken met Festini ijsjes

geschreven door Constance

Een tijdje geleden werd erbij mij thuis een doos afgeleverd met daarin 2 dozen met Festini ijsjes (aardbei en peer). Nu is Testman dol op ijs en ik zat in het buitenland dus ik was benieuwd of er nog 1 Festini ijsje voor mij over was. En gelukkig was dat het geval, en wel de peer. (Er was volgens mij ook ooit een sinasvariant, waar is deze gebleven?)

festini

Bij de ijsjes zat verder ook een overheerlijk recept; maw. koken met ijs. En aangezien er deze zomer in Nederland het 500 miljoenste Festini ijsje gegeten gaat worden is er ook een speciale ‘Tofste Peer’ verkiezing op Facebook. Al met al wordt dit een echt Festini zomer!

En mocht je, net als ik, dol zijn op de perensmaak (Testman gaat meer voor de aardbeienvariant) maak dan gerust eens onderstaand gerecht, de Festini Sunset (voor 4 personen). Je hebt 4 Festini perenijsjes nodig en verder 4 handperen, witte chocoladelikeur en een snufje kaneel. Schil de peren en haal het klokhuis eruit en pureer deze in de blender. Schaaf de Festini ijsjes in 4 glazen en doe daar de gepureerde peren bij. Giet over het mengel de witte chocoladelikeur en strooi er een snufje kaneel over.

Je kunt de Festini ijsjes ook gebruiken in een Smoothie of in de Scroppino. Dus keuze genoeg.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com