You are here: Home » Beauty » Biologische zeep

Biologische zeep

geschreven door Constance

In een van de werfkelders (aan de Oudegracht) in Utrecht is enige tijd geleden een biologische zeepmakerij begonnen en daar ontleent de zeep haar naam ook aan; Werfzeep. (Het zeepatelier zit nu in het Wickenburghse Bos, ten zuiden van Utrecht.)

werfzeep

Werfzeep is handgemaakt en biologisch. Zo worden er geen preparaten toegevoegd of  conserveermiddelen, emulgatoren, parfums, oplosmiddelen of pure alcohol gebruikt en hierdoor zijn alle producten mild, rijk en zeer verzorgend en wordt de natuurlijke regeneratie van de huid niet verstoord.

Alle ingrediënten die in de verschillende soorten Werfzeep gebruikt worden zijn biologisch gecertificeerd, en dat geldt ook voor alle oliën. Daarnaast worden ook een aantal kruiden in de kruidentuin zelf gekweekt en de zaden voor deze kruiden komen bij het biologisch-dynamische zadenbedrijf De Bolster vandaan. Verder bevatten alle Werfzepen enkel alleen de ingrediënten waarnaar de zepen vernoemd zijn; dus zit er in olijfzeep alleen olijfolie en in kokoszeep enkel kokosolie. En je kunt ook precies zien wat er in elke zeep voor grondstoffen zitten en waar deze vandaan komen.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com