You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test; Tefal stoomstrijkijzer, de Ultimate Anti-Calc

Gadget Test; Tefal stoomstrijkijzer, de Ultimate Anti-Calc

geschreven door Constance

Jullie hebben kunnen lezen dat ik een test zou gaan doen met het allernieuwste stoomstrijkijzer van Tefal, de Tefal Ultimate Anti-Calc. Nu had ik het plan opgevat om deze test zelf te gaan totdat ik vorige week hoorde dat Testvriendin B en Testvriend F toe waren aan een nieuw strijkbout. Daarom heb ik hen gevraagd om de Tefal Ultimate Anti-Calc te gaan testen.

Het bijzondere aan Ultimate Anti-Calc is dat dit stoomstrijker een kalkverzamelaar heeft, die aan de achterkant van het apparaat is ingebouwd. En dankzij het speciaal ontworpen stoomcircuit wordt de kalk dat het tijdens het strijken wordt opgebouwd direct in deze verzamelaar opgevangen. De kalkverzamelaar kun je eenvoudig uit het strijkijzer halen en vervolgens schoonmaken.

En dit zijn testervaringen van Testvriendin B; Ik heb eerst uitgebreid de, verder duidelijke, gebruiksaanwijzing gelezen maar ik heb hier inniet kunnen vinden hoe het apparaat aan- en uitgaat… Misschien is het vanzelfsprekend, maar voor mij dus niet, maar dit moet dmv. de temperatuurinstellingsknop. Dat heb ik gedaan, maar bij het afkoelen duurt het wel erg lang voordat ie helemaal koud is zodat je begint af te vragen of het strijkijzer nou echt wel uit is. Aan de andere kant wordt het strijkbout wel lekker snel warm en dat is erg fijn. Hij stoomt goed en ook het extra stomen en sproeien gaat prima. Ik moet wel bekennen dat ik de Tefal Ultimate Anti-Calc een beetje aan de zware kant vind, als het reservoir helemaal met water gevuld is, maar misschien is dat wennen.

Vervolgens heeft Testvriend F ook het Tefal Ultimate Anti-Calc strijkijzer getest en dit zijn zijn conclusies; Ik moest wel wennen aan het formaat, maar het strijkijzer werkt prima. Instellen gaat goed en hij wordt snel warm en je kan overal goed bij. We hebben het ontkalksysteem nog niet hoeven te gebruiken dus we weten nog niet of dit ook gemakkelijk gaat, dus dat is iets voor later.  De zool is wel groter dan het strijkijzer dat we nu hebben dus gaan we op zoek naar een nieuwe plank met een grotere houder. En, niet onbelangrijk, ook de kleur is veel beter dan het oude witte ding dat we nu hebben, want deze was ooit wit en is nu vergeeld door de temperatuurwisselingen en ouderdom.
Conclusie; het Tefal Ultimate Anti-Calc stoomstrijkijzer is een prima strijkijzer dat snel en goed zijn werk doet. Als ie helemaal gevuld is, voelt het ijzer wel een beetje zwaar aan maar dat is een kwestie van wennen. En door de grote zool is je strijkwerk sneller klaar. De aan-/uitknop is, in eerste instantie, een beetje zoeken maar het ijzer wordt lekker snel, dus ideaal bij haastklusjes. En de prijs-kwaliteit verhouding is dan ook helemaal prima, je hebt veel waar (strijkijzer) voor je geld. Volgende maand is het weer Moederdag dus ook nog eens een perfect cadeau.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com