You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Gadget Test; Parrot Zikmu Solo speaker

Gadget Test; Parrot Zikmu Solo speaker

geschreven door Constance
moderne kerstboom

Jullie hebben kunnen lezen dat de Parrot Zikmu Solo speaker bij mij thuis is afgeleverd voor een uitgebreide test. (En helaas is ie ook weer opgehaald.)

In het verleden heb ik ook al de duo versie van de Zikmu speakers (ontworpen door Philippe Starck) in huis gehad dus het aansluiten en synchoniseren was bij mij bekend. De Solo wordt geleverd incl. een stoffen hoes, een afstandsbediening (incl. hoesje), een netsnoer en een 3-aantal opzetstukjes voor je iPhone/iPod Touch en natuurlijk een gebruiksaanwijzing.

Het installeren van de Zikmu Solo is een fluitje van een cent, je steekt de netvoeding onderin de speaker en ik heb gebruik gemaakt van mijn draadloze router en Bluetooth verbinding. (Als je nog internet met kabel hebt kan je ook nog een ethernet kabel aansluiten en ook zit er een externe aansluiting onderin de voet van de speaker.)

Om je iPhone/iPad/iPod Touch of Android apparaat te koppelen (via WiFi of Bluetooth) moet je de voorkant van de Solo afhalen (dit gaat heel gemakkelijk want het paneel zit met magneten vast) en dan zie je de WiFi knop en Bluetooth knop. Even aanklikken, pairen en dat is alles.

De Parrot Zikmu Solo werkt het beste met de speciale Parrot Audio Suite app (die helaas nog niet voor Android beschikbaar is, dus heb ik deze op de iPad van Testman gedownload) en deze app is onontbeerlijk voor het bediening van de Zikmu Solo. Je kunt deze app ook gebruiken op je iPhone. En als je geen iPhone 5 hebt, kan je je iPhone/iPod Touch bovenop de Zikmu opladen dmv. het dockingstation. Verder zitten er bovenop de Solo ook nog 3 ‘basisknoppen’ zoals aan/uit, mute en volume. En de afstandsbediening heeft iets meer mogelijkheden.

Ikzelf vind het uiterlijk van de Zikmu Solo mooi; het is een simpel design en ik vind het voordeel dat het maar 1 speaker is ipv. 2 want deze staan toch vaak behoorlijk in de weg of ze zijn gewoonweg lelijk.

Gebruiksgemak en uiterlijk zijn belangrijk maar het belangrijkste is toch de geluidskwaliteit. En dat vind ik (net als Testman) helemaal perfect. Zeker als je je favoriete muziek afspeelt dmv. de app want op de app kan je precies instellen wat voor kamer je hebt, waar de Solo staat en of je de muziek via de muren wilt laten weerkaatsen.

En mijn conclusie is dan ook dat je veel waar voor je geld krijgt (euro 799,-) en dat de Solo de prijs meer dan waard is, zeker als je geen plek hebt voor 2 speakers (of er gewoon geen 2 in je huis wilt hebben staan.) Het enige jammere vind ik dat de Android App nog niet beschikbaar is, deze komt ergens dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com