You are here: Home » Hal & overloop » Handige vloermatten voor in en om huis

Handige vloermatten voor in en om huis

geschreven door Constance
bbq mat

We kennen allemaal die mooie vloermatten die als decoratie in onze woning dienen. Maar naast decoratieve vloermatten zijn er ook een aantal handige vloermatten voor in huis. Een aantal van onderstaande matten kan sowieso in geen enkele woning ontbreken, maar ook de anderen zijn erg handig en zeker het overwegen waard.

Schoonloopmat
Iedereen is natuurlijk zuinig op de vloer in zijn of haar woning. Één van de belangrijkste matten die beschadigingen in je woning voorkomen zijn de schoonloopmatten aan de voor- en achterdeur. Wanneer er mensen binnenkomen vegen ze hier automatisch hun voeten wat jou weer zand, modder, steentjes en nattigheid in huis scheelt. Het grote nadeel van die kleine steentjes is dat ze op zowel hout als laminaat en tegels kleine krasjes achterlaten die je nauwelijks kunt verhullen. En als een schoonloopmat dit kan voorkomen, wat let het jou dan om deze aan te schaffen wanneer je ze nog niet hebt? Een kleine investering met een groots resultaat.

Stoelmat
Zelf vind ik het altijd erg onhandig wanneer ik met mijn bureaustoel nauwelijks vooruitkom op onze vloerbedekking. Speciaal daarvoor heb ik een stoelmat aangeschaft. Deze transparante mat heb ik onder mijn bureaustoel gelegd, wat ervoor zorgt dat ik de stoel gemakkelijk kan bewegen, zonder daarbij de vloerbedekking te beschadigen.

Deze stoelmatten zijn ook ideaal voor spelende kinderen. Hoe vaak gebeurt het dat je de kids uit het oog verliest en dat wanneer je jezelf omdraait er ineens iets gevallen is of er op de vloer getekend is? Wanneer je de kinderen op de vloermat laat spelen, kun je dit soort dingen al beter proberen te voorkomen. En wanneer er iets valt, haal je gewoon een doek over de mat en het is opgeruimd. Hygiënisch en handig dus.

BBQ-mat
bbq matNiet alleen voor binnen, maar ook voor buiten zijn er handige matten beschikbaar. In de zomer vind ik barbecueën altijd erg leuk, maar achteraf erger ik me aan de vetvlekken op onze tegels. Daar moet toch een oplossing voor zijn? En jawel hoor, op het internet kwam ik een speciale BBQ-mat tegen. Deze mat is zelfs bestand tegen temperaturen tot 140 graden celsius.

Zoals je kunt lezen zijn matten toch wel erg handig voor in en om huis. Ze kunnen veel beschadigingen voorkomen voor een klein prijsje.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com