You are here: Home » Accessoires » Gadget Test; Fitbit Zip bewegingsmeter

Gadget Test; Fitbit Zip bewegingsmeter

geschreven door Constance

Vorige maand heb ik aangekondigd dat ik de Fitbit Zip bewegingsmeter zou gaan testen en nu 1 maand later wil ik graag mijn ervaringen delen met jullie. De Fitbit Zip kan je zien als een stappenteller die ook de hoeveelheid verbrandde calorieën en gelopen afstand meet. En als je je doel hebt gereikt, kan je dit ook zien aan de ‘smiley’ op de Fitbit Zip.

De Fitbit Zip werkt heel eenvoudig; je doet de batterij in het ‘horloge’ (de Fitbit Zip ziet eruit als een digitaal horloge), doet de Zip in het silicone hoesje en je sluit de dongel aan op een usb-poort van je pc of laptop. Je gaat naar de Fitbit-website en vervolgens maak je een account aan. En op dit account wordt, elke keer als je inlogt en de Fitbit Zip een verbinding laat maken met de dongel, je gegevens geladen in je profiel (lengte, geslacht, gewicht etc.). Je kunt verder je maaltijden ingeven (ingedeeld in oa. vet, vezels, koolhydraten, eiwitten en water), de activiteiten die je gedaan hebt etc. Ook kan je je gegevens bijhouden bekijken dmv. de Fitbit app. (Voor Apple en Android beschikbaar.)

Ook kan je precies, per dag, week en maand bekijken hoeveel stappen je gemaakt, de afstand die je gelopen hebt en de calorieën die verbruikt zijn. En het grotere broertje van de Fitbit Zip, de Fitbit Ultra, meet ook je slaapcyclus.

Nu loop en ik fiets regelmatig en ook zit ik 2x per week op de spinningfiets. Verder maak ik, tijdens mijn werkzaamheden als stewardess, ook de nodige pasjes dus met mijn beweging/stappen zit het wel goed. Althans dat dacht ik, want met de Fitbit Zip werd ik geconfronteerd met het feit dat ik niet elke dag dezelfde hoeveelheid activiteit leverde. Aan de andere kant was het wel een leuke stimulans om te zien dat na mijn eerste 5.000 stappen ik een ‘badge’ kreeg, weliswaar online, maar toch.

Zoals ik al eerder schreef reageert de Zip voornamelijk op het zetten van stappen en dat werkt met spinning dus niet. Je kunt in je dashboard wel je activiteit veranderen maar dat is iets wat je gemakkelijk vergeet, dus daarom heb ik tijdens mijn spinningklasjes de Zip altijd in mijn sok gedaan. En als controle voor mezelf, heb ik ook nog een hardslagmeter gedragen en hiermee kon ik controleren of het aantal calorieën dat de Fitbit Zip aangaf ook klopte met het aantal dat mijn hartslaghorloge aangaf. En beide uitslagen gaven weinig verschillen aan.

Conclusie; ik vind de Fitbit Zip een heel gemakkelijk apparaatje dat je overal mee naar toe kan nemen (in je bh, aan je broekriem of in je broek- of jaszak) en ik ben zelfs een paar terug gegaan naar huis om hem op te halen als ik erachter kwam dat ik hem vergeten was. Want het werkt nl. wel een beetje ‘verslavend’ om elke dag te kijken of je je doel behaalt hebt vwb. het aantal stappen en calorieën. En dat kan voor iedereen, die eigenlijk een hekel heeft aan sporten of andere lichaamsbeweging, toch net dat zetje in de rug zijn om een actievere en daardoor een fittere levensstijl te krijgen. En binnenkort krijgt, in de VS, de Zip er nog een nieuwe broer bij; de Fitbit Flex. (De Flex is een armband en lijkt op de Nike+ Fuelband, maar deze houdt ook je slaapcyclus bij.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com