You are here: Home » Computers, desktops, laptops » Gadget Test: Nintendo Wii U

Gadget Test: Nintendo Wii U

geschreven door Constance

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen is eind november de nieuwe Nintendo Wii U gelanceerd en in eerste instantie had ik geen exemplaar gekregen voor een uitgebreide test. Maar uiteindelijk heb ik, alsnog, van Nintendo een exemplaar van de Wii U thuis gekregen. (Deze mocht ik 2 weken in huis houden dus dat werd intensief testen.)

Ik heb de luxe versie gekregen, het Premium Pack en deze is zwart. In het Premium Pack Black zit de Wii U (met 32b ingebouwd flashgeheugen), de Wii U Game Pad met standaard, een console standaard om hem rechtop te zetten, een GamePad oplaadstation, de sensorbalk, HDMI kabel & voedingkabels, Nintendo Network Premium toegang en de game Nintendo Land. Verder heb ik ook nog Super Mario Bros erbij gekregen.

Wat me opviel was de hoeveelheid snoeren. Want je hebt een los oplaadsnoer nodig voor de Gamepad (om deze op te laden), verder zit er een snoer bij voor de Gameconsole en dan nog een dunne draad voor de sensorbalk en tenslotte een kabel voor het aansluiten van de console naar je TV. Nu hebben wij een klein tv-kastje waarin je niet heel veel losse apparatuur in kwijt kunt, dus bij ons kwam alles naast het kastje te staan en dan gaf een beetje rommelig geheel. Maar dit probleem is er niet als je een grote tv-kast hebt want dan kan je alles opbergen zonder dat de console en de snoeren ziet.

Na het installeren (want heel gemakkelijk gaat) ben ik aan de slag gegaan. Je kan een eigen Nintendo ID maken en dat is erg leuk om te doen. Alleen nadat ik dit gedaan had moest het systeem gelijk, via WiFi, een update uitvoeren en dit duurde ong. 1 uur. En dat is jammer want als je kinderen gelijk willen gaan spelen moet je deze update niet activeren, maar laten doen tijdens het gamen, want kinderen hebben hier vaak geen geduld voor. Zij willen gelijk aan de slag, heel begrijpelijk.

Ik ben begonnen met Nintendo Land aangezien je meerdere spelletjes kan spelen, zowel in eentje als met meerdere spelers. Je zelfgemaakte ID-personage ‘loopt’ door het landschap heen en ook kan je, als je vaak Nintendo Land speelt, extra punten verzamelen.

Zelf wilde ik natuurlijk zoveel mogelijk spelen via de Nintendo Wii U Gamepad want dit is echt de grootste vernieuwing (althans vind ik) van de Wii U. De Gamepad is een kleine tablet en dit is gelijk ook je controller. Je vindt hier alle knoppen op die je nodig hebt om te gaan spellen. Verder kan je een hoofdtelefoon aansluiten, het volume regelen en zitten er ook speakers op.

Verder kan je de Wii U Gamepad ook als afstandsbediening voor je tv gebruiken (dit moet je wel instellen) en ook om mee te internetten aangezien er WiFi op zit. Je gebruikt de Gamepad dan als een kleine tablet, compleet met touchscreen. Dat kan met je vingers of met de stylus en dan kan je gelijk ook je tv-scherm meekijken. Hou er wel rekening mee dat de Gamepad vrij groot is en dat kleine kinderhandjes misschien moeite met vasthouden kunnen hebben. En ook de hardcore gamers zullen erg aan de Gamepad moeten wennen vermoed ikzelf. Maar je kunt wel alle, al bestaande, Nintendo controllers aansluiten op Nintendo Wii U.

Nu ben ik geen diehard gamer (ik hou het nog steeds graag bij mijn Nintendo 3DS XL) maar ik vond de games mooi op het tv-scherm en de Gamepad overkomen. Soms maak je alleen gebruik van de Gamepad (afhankelijk van het spel dat je speelt) en bij een aantal games krijg je op het tv-scherm speciale opdrachten die je op de Gamepad moet volbrengen. En het zal bij mij wel de leeftijd zijn, maar ik werd soms wel een beetje draaierig en licht in mijn hoofd en dat kwam volgens mij door het 3D/diepte effect van de desbetreffende game.

Zoals ik al eerder meldde zijn er 2 versies, het Premium Pack en het Basic Pack en als je besluit om de Nintendo Wii U te kopen ga dan gelijk voor het Premium Pack. Want alle extra’s die je bij deze versie krijgt zijn zeker de moeite waard.

Conclusie; Ik vind de Nintendo Wii U door de losse Gamepad zeker een bijzondere spelcomputer en is voor iedereen die nog geen gameconsole in huis heeft zeker het aanschaffen waard. De Gamepad is wel wat groot en dat kan onhandig zijn voor mensen/kinderen met kleine handen. Er zijn nu al veel games te koop die speciaal bedoeld zijn voor de Nintendo Wii U en daar komen ook steeds meer games bij, zelfs in combinatie met de Nintendo Wii Balance Board.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com