You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Gadget Test: FitBit Zip bewegingsmeter

Gadget Test: FitBit Zip bewegingsmeter

geschreven door Constance

Sinds een paar jaar zijn er zgn. bewegingsmeters op de markt (ik heb in het verleden ook al geschreven over een aantal verschillende apparaten) maar het lijkt er op dat ze nu toch echt aan het doorbreken zijn. De Nike Fuel+ is een groot succes en ook FitBit heeft weer een nieuw model op de markt gebracht, de FitBit Zip.

En ik ga de FitBit Zip voor jullie testen en dat geldt ook voor Testman. Testman heeft nl. een NIke Fuel+ band (al zijn 2e exemplaar want de 1e was na een paar maanden al kapot dus heeft hij van Nike een nieuwe gekregen).

Wat doet en kan de FitBit Zip allemaal? Je draagt de Zip in je broekzak of je maakt hem vast aan je riem of je bh en is spat waterdicht. De Zip synchroniseert automatisch met je pc, Android Smartphones, Mac, de iPhone 4S, 5, iPod touch en de 3e generatie iPad en je hoeft dus geen gegevens in te voeren dmv. knoppen. Je hebt altijd toegang tot je statistieken en het FitBit dashboard.

Zodra de Zip binnen 20 meter van de (bijgeleverde) USB Dongle is worden al je gegevens geladen dmv. Bluetooth 4.0/Bluetooth Smart compatibiliteit. De Fitbit mobiele app werkt met alle smartphones voor het loggen van gegevens, het ontvangen van meldingen en het bekijken van grafieken en diagrammen op basis van de laatste synchronisatie.

Zo krijg je dus een goed en duidelijk overzicht van je dagelijkse beweging en kan je ook zien of je je target van de dag gehaald hebt. En ook kan je vrienden en familie, als zij in het bezit van een FitBit Zip zijn, uitdagen en stimuleren, via FitBit.com.

Ook kan je precies bij houden wat je gegeten hebt, hoeveel water je gedronken hebt en ook je gewicht en je training ingeven, en dat kan via de app. Fitbit een enorme voedingsmiddelen database en als je doel is om gewicht te verliezen dan krijg je voedings- en bewegingsadviezen om je doel te bereiken.

Wat krijg je allemaal? De FitBit Zip tracker, een silicone en metalen clip, de draadloze USB dongel, een vervangbare batterij, gratis FitBit.com lidmaatschap (hiermee kan je inloggen en gegevens invullen zoals je slaap, activiteiten, voedselinname etc.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com