You are here: Home » In & om het huis » Een nieuw huis: bezint eer gij begint!

Een nieuw huis: bezint eer gij begint!

geschreven door Constance
Selectiv keuken

Een nieuwe woning: opeens komen er veel dingen op je af. Wat wil je laten zoals het is en waar moet de sloophamer tegenaan?  Weet je niet goed waar je moet beginnen, dan heb ik hieronder een aantal praktische tips beschreven die je wellicht verder kunnen helpen.

Maak voor jezelf een planning

Wanneer wil je in je huis gaan wonen en hoe is het huis voor jou bewoonbaar?  Aan hand van deze gegevens maak je een haalbare en realistische planning. Maak daarnaast ook een budgetplanning, zodat je weet wat je uit kunt  gaan geven. Op deze manier creëer je rust voor jezelf, weet je wat je nog te doen staat en heb je altijd inzicht in je (financiële) situatie. Zeker als je met z’n tweeën de woning gaat betrekken is zo’n planning erg handig. Zo heb je allebei inzichtelijk wat er nog moet gebeuren en wat al is afgerond.

Ruimtelijk inzicht

Ga niet op de gok nieuwe meubels kopen, maar neem de maten van de woning op. Een ruimte die nog leeg is, lijkt vaak groter dan hij in werkelijkheid is. Zo voorkom je dat je met je neus op de TV zit, te kampen hebt met een kast die hoger is dan de muur waar hij tegenaan zou moeten komen te staan of dat je nieuwe bank niet door de deur past. Kijk ook naar de draairichting van je deuren, welke deuren gaan naar binnen open en welke naar buiten?

De keuken

Selectiv keukenJe kunt het ‘project’ keuken op verschillende manieren aanpakken. Kijk hiervoor in je planning: wat is het budget en hoeveel tijd heb je te besteden? Heb je een laag budget, dan kun je ervoor kiezen om de oude keuken als nieuw op te knappen door de kastjes een kleur te geven of er een ander greepje op te zetten. Heb je een budget voor een nieuwe keuken? Maak dan gebruik van een checklist voordat je op pad gaat om een nieuwe keuken te kopen. Zo heb je achteraf geen spijt van bepaalde keuzes en vergeet je bepaalde aspecten niet.  In deze checklist, die eenvoudig te downloaden is van uwkeukenspeciaalzaak.nl, komen  de opstelling, de stijl, de apparatuur en de bijbehorende afmetingen van uw keuken naar voren. En dit allemaal binnen je budget.

Het budget overschreden?

Je hoeft niet alles nieuw te kopen. Je kunt ook je oude meubels een nieuwe look geven.  Die lelijke stoel zal best weer mooi worden met een nieuw jasje. Of die saaie houten tafel kan ook best in  een andere kleur gelakt of gebeitst worden. Wist je dat het zelfs mogelijk is om met speciale ledercrème je versleten leren meubels zelf te verven? Ben je niet zo een klustalent, dan zijn tweedehands spullen natuurlijk ook een optie.  Kijk voordat je iets nieuws wilt gaan kopen of het niet tweedehands wordt aangeboden op internet.  Je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt tweedehands op het internet aangeboden. Van keuken en douchecabines tot planten en vloeren.

Last but not least

Geniet van je nieuwe woning!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com