You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: Philips Sarista

Gadget Test: Philips Sarista

geschreven door Constance

Begin september heb ik de introductie mee gemaakt van de Philips Sarista (dat artikel staat hier) en ook heb ik de Sarista thuis mogen proberen.

Er zijn 2 Sarista modellen; de Pearl White en de Deep Black. Ik heb zelf de Deep Black getest en er zijn 2 grote verschillen tussen de Pearl White en de Deep Black. Bij de Pearl White kan je een losse thermoskan aanschaffen (deze zit er bij de Deep Black standaard bij) en ook kan je bij Deep Black kiezen uit 3 verschillende sterktes (mild, normaal of sterk).

Wat is er anders aan de Philips Sarista in vergelijking met een Senseo apparaat of een (volautomatische) espressomachine. De Philips Sarista maalt per kopje koffie de bonen vers, maar het water wordt niet onder druk (zoals bij een espressomachine) door de machine geperst. De bonen zitten in zgn. funnels en er zijn 6 verschillende smaken, waarvan ikzelf de Bold Burst het lekkerste vind. (Ik drink zelf altijd een espresso of een cortado.)

Ik vind het verwisselen van de funnels heel gemakkelijk en eenvoudig gaan en doordat er een bonenmaler in het apparaat zit, heb je altijd een vers gezet kopje koffie. Je kunt kiezen voor 1 of 2 kopjes of voor een hele kan en dat laatste is reuze handig bij een feestje of als je gewoon meer dan 2 kopjes koffie tegelijk wil zetten. Het is wel een groot apparaat en je moet echt wel veel ruimte op je aanrecht hebben en het lekbakje (waar je de glazen of kopjes opzet) is vrij snel vol. En voor iedereen die niet gewent is aan het geluid van een bonen maler, deze maakt een hoop geluid. (Maar dat doet eigenlijk elke koffiemolen.)

 

 

 

 

 

En net als bij volautomatische espressomachine moet je elke week het zetgedeelte uit het apparaat halen en goed schoonspoelen. En natuurlijk moet ook regelmatig het bakje waar de gebruikte koffie invalt geleegd worden.

Conclusie; ik vind de Sarista eigenlijk geschikt voor iedereen die uitgekeken is op zijn of haar Senseo en de stap naar een espressomachine nog net te ver gaat. Verder is het apparaat ideaal voor iedereen die van verschillende smaken koffie houdt, dus ook ideaal voor gezinnen waarbij elk gezinslid zijn of haar eigen smaak wil drinken. Voor de espressomachine gebruiker is het een stapje terug (althans vind ik persoonlijk), maar de Sarista is wel ideaal als je tijdens een verjaardagsfeest veel koffie achter elkaar moet zetten en je wilt ook verse bonen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com