You are here: Home » Accessoires » Kabels, kabels, kabels! Maar welke hebben we nou waarvoor nodig?

Kabels, kabels, kabels! Maar welke hebben we nou waarvoor nodig?

geschreven door Constance
HDMI kabel

Het zal wel typisch iets voor vrouwen zijn, maar wanneer iemand aan mij iets vraagt over de benodigde kabels voor welke apparatuursoort dan ook, klap ik dicht. En ik weet toevallig dat met mij, veel vrouwen hier last van hebben. Dat was dan ook de aanleiding van dit artikel, welke soort kabels zijn er allemaal, hoe zijn ze te gebruiken en waarvoor dienen ze?

HDMI kabelHDMI kabel
Degene die mij het meest bekend in de oren klinkt is de HDMI kabel, ook wel High-Definition Multimedia Interface. De universele HDMI kabel is een digitale verbinding voor audio, video en bediening en stuurt dus zowel geluid als beeld (in hoge resoluties) door één kabel. Tegenwoordig wordt dus de analoge verbinding, genaamd Scart kabel, vervangen door deze variant. Afspeelapparaten, waaronder Scart kabelbijvoorbeeld een dvd speler, zijn voorzien van een HDMI uitgang, terwijl televisieschermen en videoprojectoren voorzien zijn van een ingang. Op deze manier kun je dit soort apparaten dus eenvoudig aan elkaar verbinden.

Coaxkabel
Een coaxkabel gebruik je, wanneer je de televisie, modem of mediabox wilt verbinden met het netwerk van je aanbieder. De coaxkabel, welke bestaat uit een geleidende koperen kern met daarCoax kabel omheen een isolerende laag, zorgt voor een storingsvrije verbinding tussen het netwerk (veelal via de wandcontactdoos in je meterkast) en je tv of ontvanger.

VGA kabel
Een VGA kabel is erg herkenbaar. Deze bestaat namelijk uit blauwe stekkers met 15 pinnetjes of gaatjes, welke verdeeld zijn over drie rijen. VGA betekent Video Graphics VGA kabelArray wat dus inhoudt dat beelden worden weergegeven op een computermonitor. Een VGA kabel is net zoals een Scart kabel een analoge verbinding. Met deze kabelsoort verbind je bijvoorbeeld je monitor met je beeldscherm.

Wanneer ik het bovenstaande bekijk is het eigenlijk niet zo moeilijk als we altijd denken. Zorg er gewoon voor dat je een HDMI kabel in huis hebt, want dan beschik je in ieder geval de, in mijn ogen belangrijkste, kabel.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Kabels, kabels, kabels! Maar welke hebben we… – Wonen.Blogo.nl « Linda Duiveman-Heller 23 oktober 2012 - 02:00

[…] Kabels, kabels, kabels! Maar welke hebben we…Wonen.Blogo.nlDegene die mij het meest bekend in de oren klinkt is de HDMI kabel, ook wel High-Definition Multimedia Interface. De universele HDMI kabel is een digitale verbinding voor audio, video en bediening en stuurt dus zowel geluid als beeld (in hoge … […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com