You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Magimix La Turbine à Glace ijsmachine

Gadget Test: Magimix La Turbine à Glace ijsmachine

geschreven door Constance

Sinds eind september hebben we de Magimix La Turbine à Glace ijsmachine in huis staan voor een uitgebreide test. En nu is Testman dol op ijs, dus een ‘straf’ is dit niet.

Er zijn 2 verschillende ijsmachines te koop; bij het ene model moet je 24 uur van te voren de ijsbak in de vriezer doen en dan kan je aan de slag en bij het andere model kan je meteen al ijs gaan maken, dus a-la-minute. En dat laatste model is de Magimix La Turbine à Glace.

Hoe werkt ie precies? Je doet de stekker in het stopcontact, doet het vriesgedeelte aan, stelt de timer in, en dan zet je de ijsmaker aan. Je giet het ijsmengsel in de mengkom (er is een vaste en losinzetbare mengkom, dus kan je 2 soorten ijs achter elkaar maken) en afhankelijk van het mengsel, heb je tussen de 15 en 30 minuten lekker vers gemaakt ijs.

De eerste keer heb ik koffieijs (op basis van melk) gemaakt en dit was zo snel klaar dat het te hard was geworden, dus dat is wel even opletten. Maar we zijn fan van frambozenijs, met slagroom gemaakt, en dit was binnen 25 minuten klaar. Lekker luchtig en toch goed bevroren. En ook sorbetijs is binnen no-time klaar.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=le-gmMS0Tic&feature=share&list=UUHxIfbTxLqlnJS44QBZ7UEQ[/youtube]

Conclusie: voor de echte hobby-kok vind ik de Magimix La Turbine a Glace ijsmachine een hele goede aankoop, zeker als je regelmatig zelf ijs maakt. De kwaliteit van dit ijs is toch een stuk beter als het ijs dat je maakt met een gewone ijsmachine. En hij is ook heel gemakkelijk schoon te maken na afloop. Nadeel is wel dat het een groot en zwaar apparaat is, wat  best wat ruimte in beslag neemt en een flinke investering is. (Maar voor de echte ijsliefhebber is die investering zeker de moeite waard.)

Het eindresultaat:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CRn_RCWCkXU&feature=share&list=UUHxIfbTxLqlnJS44QBZ7UEQ[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com