Collegaschrijfster Karin Luiten van koken.blogo.nl en kokenmetkarin.nl heeft sinds een paar weken een nieuw kookboek, alweer nummer 6 in de rij, in de winkel liggen; Koken met Karin Handboek Oven!
Voor wie is het Handboek Oven bedoelt? Voor iedereen die wel lekker van eten houdt maar eigenlijk een hele luie (thuis)kok is. Je maakt met behulp van het boek nl. hele lekkere, mooie én gemakkelijke gerechten. Je doet je voorbereidingen en je gerecht gaat zo de oven in. Dus kan je in de tussentijd even tv-kijken, een borrel inschenken of je gasten entertainen.
Het Koken met Karin Handboek Oven is in tweeën verdeeld: de eerste helft is gewijd aan hartige gerechten, de tweede aan zoete. Ruim 150 recepten in totaal. Je kunt kiezen uit hartige ovengerechten voor elke gelegenheid, maar ook borrelhapjes (!), pasta, brood, vlees of groenteschotels. En voor de zoetekouw onder ons, wat dacht je van taarten, koekjes, toetjes, soesjes en chocola? Dit is toch te lekker allemaal en dat komt gewoon uit de oven.
Alles staat stap-voor-stap uitgelegd en natuurlijk ontbreken ook de bekende tekeningen van Karin zelf niet.
Testman en ik hebben een aantal gerechten al mogen proeven, tijdens een aantal etentjes bij Karin met Koken en Mijnheer Karin met Koken en ze waren allemaal heerlijk. (En een leuk weetje: Karin heeft samen met mij de jurk op de foto uitgezocht.)