You are here: Home » Eten & koken » Melitta filterkoffie

Melitta filterkoffie

geschreven door Constance

Koffie én koffie drinken is hot. En er zijn ook steeds meer verschillende manieren en apparaten om koffie te zetten. Maar slow coffee maakt een comeback door het Melitta aroma filter.

Wie kent het ‘ouderwetse’ koffiefilter niet? Mijn oma en moeder maakten koffie dmv. een koffiepot, daarom ging een filterhouder en in de houder werd gemalen koffie gedaan (met een schepje Buisman). Daarna werd er kokend water in het filter geschonken en zo had je een lekker vers bakkie. (De filterhouder werd, voor 1 kopje, op een mok of koffiekopje gezet.)

Deze manier van koffiezetten komt terug en met de nieuwe filters van Melitta zet je een  perfecte kopje koffie, dus speciaal bedoelt voor de Slow Coffee liefhebber. Naast een authentieke koffiesmaak, is deze manier van koffie zetten ook volledig milieu verantwoord want het filterpapier is biologisch afbreekbaar.

Tijdens de Woonbeurs Amsterdam 2012 (deze week) introduceerde Melitta twee nieuwe filters: de Original en de Gourmet. De Original is een vernieuwde versie van de originele koffie filter. Deze heeft drie verschillende aromazones, waardoor de koffiesmaak optimaal is, ongeacht het aantal kopjes dat wordt gezet. De Gourmet filter bevat de Aromapor Plus structuur, waardoor twee keer zoveel koffieoliën worden doorgelaten dan bij een normaal filter. Deze koffieoliën bevatten aromastoffen (meer dan 800 verschillende soorten)
en zorgen dus voor maximaal koffiegenot.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?