You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: Krups Barista EA9000 espressomachine

Gadget Test: Krups Barista EA9000 espressomachine

geschreven door Constance

Vorige maand heb ik het al aangekondigd, ik mocht weer een gadget test gaan doen en deze keer was dat een Krups volautomatische espressomachine, de Barista EA9000.

Wat ons al eerste opviel was dat de Krups Barista EA9000 een groot apparaat is, dus niet geschikt voor kleine keukens want daarvoor neemt ie teveel ruimte op het aanrecht in. Maar mocht je geen ruimtegebrek hebben dan is het zeker een sieraad in je keuken.

De Barista EA9000 doet heel veel automatisch; het schoonmaken van het stoompijpje, reinigen van het zetgedeelte en ook geeft ie aan wanneer het lekbakje geleegd moet worden. Aan de linkerkant zit het bakje waar de koffieresten invalt en aan de rechterkant zit het waterreservoir (met kalkfilter). En hierdoor zijn beide heel gemakkelijk uit het apparaat te halen.

Aan de bovenkant zit een bak waarin je de losse bonen doet, en als je toch voor gemalen koffie gaat, zit er ook een speciaal bakje waarin de gemalen koffie gaat. (Dit heb ik niet getest aangezien wijzelf altijd bonen gebruiken.)

Het grote en duidelijke touchscreen laat precies zien wat het apparaat doet of gaat doen (opwarmen, opstomen van de melk of de sterkte van de koffie instellen) en ook kan je hierop zien wat er moet gebeuren om de espressomachine goed te onderhouden (zoals spoelen, ontkalken of het lekbakje leeggooien).  En je gebruikt het scherm voor alle handelingen die te maken hebben met het zetten van de koffie, of voor het opwarmen van melk of voor heet water voor een kop thee.

Je kunt alle koffievarianten, zonder melk, voor 2 personen tegelijk zetten. Verder kan je een grote of een kleine espresso zetten, en ook is de sterkte van de koffie in te stellen. En het apparaat onthoudt dit ook voor een volgende keer. Maar zodra je met melk (cappuccino of café au lait) aan de gang gaat, kan dit maar met 1 kopje of glas tegelijk.

Zodra je koffie gaat zetten, wordt het gedeelte waar je je kopje neerzet verlicht (echt super) en kan je op het display zien wanneer je koffie klaar is. Bij cappuccino of café au lait doe je eerst melk in je kopje of glas, dan druk je op de desbetreffende keuzeknop en als eerste verschijnt dan het stoompijpje. Dit gaat de melk opwarmen en -schuimen en daarna komt de koffie erbij. Zodra je het glas of kopje weghaalt maakt de automaat zelf het stoompijpje schoon, en dat schoonmaken is nu net het minst leuke werkje om te doen.

Helaas is de Krups Barista EA9000 niet erg goedkoop om aan te schaffen, maar voor iedereen die een hekel heeft aan handmatig schoonmaken van zijn/haar espressomachine of een makkelijk apparaat zoekt dat alles kan, is de Krups Barista EA9000 een perfect optie. Wij vonden het jammer dat ie vandaag ons pand weer heeft verlaten.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RFZ06WCOmDM&feature=share&list=UUHxIfbTxLqlnJS44QBZ7UEQ[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com