You are here: Home » In & om het huis » Met de inrichting ook uw huis beveiligen

Met de inrichting ook uw huis beveiligen

geschreven door Constance
Waakzaamwonen.com inbraakbeveiliging

Bij de inrichting van uw huis gaat het natuurlijk vooral om het esthetische aspect. Maar het is ook verstandig om rekening te houden met de veiligheid van uw huis tijdens de inrichting. Door uw huis op een bepaalde manier in te richten kunt u namelijk al inbrekers afschrikken of voorbereid zijn op brand.

Inbraakbeveiliging

Binnenshuis
Wat betreft de inrichting van uw huis kunt u uw huis met de volgende tips minder aantrekkelijk maken voor inbrekers. Zet uw kapstok niet te dicht bij de brievenbus. Inbrekers kunnen door de brievenbus hengelen naar eventuele spullen in uw jaszak. Probeer uw huis zo in te delen dat kostbare zaken zoals een tv of computer niet direct naast het raam staan. Zorg voor goede sloten op ramen en deuren. U kunt ook een draadloos beveiligingssysteem aanschaffen. Deurtelefonie is ook handig, zeker voor een bovenwoning, zodat u kunt zien of en wie er aan de deur staat.

Waakzaamwonen.com inbraakbeveiligingBuitenshuis
Zorg dat struiken rondom uw huis het zicht op uw huis niet wegnemen. Struiken zijn een goede beschutting voor inbrekers. Installeer een buitenlamp die gaat branden zodra iemand in de buurt komt. Laat ladders of gereedschap niet in het zicht liggen, en zorg dat wandcontactdozen in uw tuin niet continu onder stroom staan omdat inbrekers anders gebruik kunnen maken van elektrisch gereedschap. Pas op met het gebruik van pergola’s in uw tuin waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen, gebruik liever een hek van traliewerk als afscheiding.

Tijdens uw vakantie kunt u schakelklokken gebruiken om het licht aan en uit te laten gaan. Wanneer er toch ingebroken is, vervang dan alle buitendeurcilinders omdat dieven vaak terugkomen.

Brandbeveiliging

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om voorbereid te zijn op een eventuele brand. Schaf rookmelders, vluchtladders, brandblussers en -dekens aan en zorg dat er in uw kamers een plekje is om deze middelen op te hangen. Met deze eenmalige uitgave kunt u een hoop leed besparen. Bedenk vanuit meerdere kamers een reëel vluchtplan. Bespreek deze route ook met uw medebewoners en zorg dat de route(s) nooit geblokkeerd worden door rondslingerende spullen of bijvoorbeeld kastjes. Spreek ook een vaste plek af waar de sleutels van de deur(en) liggen. Kies een niet voor de hand liggende plek, vanwege inbraakgevaar.

Zoals u leest, is het verstandig om al tijdens de inrichting van uw huis over deze zaken na te denken. Op Waakzaamwonen.com vindt u nog meer tips over inbraak- en brandbeveiliging. Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap: een veilig huis maar ook een praktisch ingericht huis. Het zou toch jammer zijn wanneer uw nieuw aangeschafte pergola een uitnodiging is voor inbrekers!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com