You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: EmporiaCLICK mobiele telefoon

Gadget Test: EmporiaCLICK mobiele telefoon

geschreven door Constance

Zoals ik al eerder meldde heb ik pas geleden een nieuw model van het telefoonmerk emporia thuis gekregen. Deze telefoons blinken uit in eenvoud en hebben een aantal handigheidjes die je bij andere merken weer niet tegenkomt, zoals een alarmknop die in een noodgeval automatisch (vooraf ingestelde) nummers belt.

Een van mijn eerste mobiele telefoons was, net als de emporiaCLICK, een zgn. clamshell model en ik moet zeggen dat ik dat toch nog steeds erg handig vind. Je doet hem dicht en je schermpje wordt meteen beschermd tegen krassen, en dat zonder hoesje. Deze emporia heeft, als eerste emporia telefoon, ook een camera en de bediening van deze camera zit aan de zijkant het toestel. De andere knop is om de zaklamp mee te bedienen. Je kunt liggende en staande foto’s maken en deze opslaan op je toestel of met Bluetooth naar een andere mobiel, pc, tablet of notebook versturen. Verder kan je met de CLICK ook mms berichten versturen.

Het versturen van een sms gaat heel gemakkelijk want de toetsen (en de lettertypes) zijn lekker groot en dit geldt ook voor het kleurenscherm. Speciaal voor iedereen die een gehoorapparaat draagt (deze functie heb ik niet kunnen testen) is er een speciale ondersteuning en is het geluid van de beltoon ook extra goed te horen. Verder heeft de emporiaCLICK een uiterst simpel menu waar je heel makkelijk door heen kan gaan, en in de Nederlandse taal.

Net als de RL2 heeft de CLICK ook de noodknop. Als je deze indrukt gaat er, automatisch, een noodoproep, naar max. 5, door jouw zelf geselecteerde, telefoonnummers. Ook hoor je een hard alarmgeluid. De personen die gekoppeld zitten aan de noodnummers krijgen een alarm-sms.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com