You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Smartphone LG Optimus 4x HD

Gadget Test: Smartphone LG Optimus 4x HD

geschreven door Constance

Ik heb, eindelijk, een testexemplaar gekregen van de nieuwste LG Smartphone, de Optimus 4x HD. Dit model is een paar weken geleden groots geïntroduceerd, maar helaas was ik voor de lancering uitgenodigd en heb daardoor ook even moeten wachten voordat er een testexemplaar beschikbaar was.

Het eerste wat opvalt is het model; LG heeft altijd vrij rechthoekige modellen en dat is ook het geval met de LG Optimus 4x HD. De achterkant van de Optimus 4x HD heeft ribbels, in tegenstelling tot de 2 andere Smartphones uit de categorie; de HTC One X en de Samsung Galaxy S3, want die achterzijdes zijn glad. Hierdoor ligt de Optimus 4x HD iets vaster in de hand want hij kan minder snel glijden. Maar bij de andere 2 modellen is het gewoon een kwestie van wennen. Verder zijn, zoals je kan zien op de foto’s, alle 3 de modellen even groot en even dik.

Ik zal tijdens deze review regelmatig vergelijkingen maken met de Samsung en de HTC aangezien alle 3 de Smartphones een aantal dezelfde features hebben, zoals Android 4.0. Wel is de LG goedkoper dan haar 2 zusjes, euro 499,-, terwijl de Samsung euro 699,- en de HTC euro 599,- kosten. (Dit zijn wel adviesprijzen.)

De Optimus 4x HD heeft dezelfde quadcore chip als de One X en dat geldt ook voor de resolutie van de camera, de beeldresolutie en het formaat van het scherm, nl. 4.7 inch.

Een aantal specificaties van de Optimus zijn gelijk aan de One X. De smartphone heeft dezelfde Tegra 3 quadcore-chip, hetzelfde formaat scherm (4,7 inch), dezelfde beeldresolutie en zelfs de resolutie van de camera is gelijk. Ook reageren beiden even snel, alleen is de S3 een fractie sneller.

Net als bij de S3 kan het geheugen van de Optimus 4x HD uitgebreid worden met micro SD-kaarten. De foto’s die je maakt kunnen, net als bij de S3 en de One X, op verschillende manieren bewerkt worden. Verder kan je ook foto’s achter elkaar blijven maken, de zgn. quick burst-functie, maar bij de Optimus 4x HD wordt niet de beste foto gekozen, wat bij de andere 2 toestellen wel het geval is. De camera is, van alle 3 de toestellen, de minste en dat is wel jammer als je fanatieke fotograaf bent.

De accu’s van de huidige smartphones zijn een groot probleem, maar de LG batterij houdt het wel langer vol dan de andere twee toestellen. Alleen wordt de LG accu wel ontzettend (snel) warm, dus ook de achterkant van het toestel, en dat is heel vervelend als je onderweg (bijv. in de trein) je mail aan het lezen bent want je kan hem dan nog amper goed vasthouden.

Wat de LG Optimus 4x HD anders maakt dan de S3 en de One X zijn een paar functies die de andere toestellen niet hebben, zoals Quick Memo. Met Quick Memo kan je foto’s bij het delen een tekstje meegeven. Maar je kunt op de andere toestellen ook de Quick Memo app downloaden via de Google Play store. Verder zit er op de S3 en de One X de, handige, Swype/Slide it functie maar die vind je niet op de Optimus 4x HD, maar ook deze app kan je downloaden. (En dat heb ik dan ook gelijk gedaan want dat ik vind swypen of sliden veel handiger dan letter voor letter de woorden te typen.)

Conclusie: de LG Optimus 4x HD is een prima smartphone, en heeft alle functies en mogelijkheden die er aan de telefoons van nu gesteld worden. Prijstechnisch gezien is ie ook de voordeligste. Ik vind het rechthoekige uiterlijk van de LG zelf niet heel erg mooi, maar dat is persoonlijk. Ik heb zelf de witte uitvoering thuis gekregen, maar de zwarte versie heeft wel een zakelijkere uitstraling waardoor de LG een ander publiek zou kunnen trekken. En het is de goedkoopste optie, zeker als je een camera niet belangrijk vindt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com