You are here: Home » Gadget test » HTC ONE X, test na een maand gebruiken

HTC ONE X, test na een maand gebruiken

geschreven door testman

De eerste HTC telefoon van Testman was een vermomde T-Mobile MDA, die er dus uitzag als een T-Mobile telefoon, maar in werkelijkheid onderhuids een HTC was. Het was de tijd dat HTC een fabrikant was die telefoons maakten voor anderen. Van design hadden ze toen nog niet gehoord, een smartphone moest vooral functioneel zijn.

Mijn eerste echte smartphone was een Psion Revo. Ok, het was helemaal geen smartphone, je kon er namelijk niet mee bellen, het was een PDA die je kon verbinden met je mobiele telefoon. Opvallend modern was wel het touchscreen, dat je kon bedienen met een stylus.
.

Begin jaren negentig was Testman al door een fanatieke Mac fan/collega naar een presentatie van de voorloper van de smartphone geweest, de Newton van Apple. Toen droomde Testman al van een apparaat dat de afstandsbediening van je leven kon zijn en jaren later kocht Testman ook een iPhone, terugdenkende aan de Newton.

Testman heeft de afgelopen 20 jaar dus een grote belangstelling gehad voor wat we nu smartphones noemen. Hij heeft er ook al aardig wat versleten. Een maand geleden kreeg Testman de HTC One X in handen en na 30 dagen intensief gebruiken, kan Testman wel zeggen dat dit de fijnste smartphone is, die hij ooit gehad heeft! Een eerdere kennismaking afgelopen jaar met een HTC, de ChaCha viel tegen, omdat de telefoon problemen had met het intern geheugen. Maar de One X is simpelweg een heerlijke afstandsbediening van je leven.

Er zijn de afgelopen weken al veel tests geweest, dus Testman wil graag kort en krachtig aangeven waarom hij dit zo’n fijn toestel vindt. Laten we beginnen bij het grote scherm, wanneer je eenmaal dit formaat (4.7 inch) hebt gehad, dan is er geen weg meer terug. Het is vergelijkbaar met de steeds groter wordende TV schermen, je bent verwend voor het leven en het went snel. Al heeft een groter scherm wel als nadeel dat de grip van de telefoon in je handen, wel een probleem dreigt te worden. De grens qua groei van schermen, lijkt dus wel bereikt te zijn, gezien de omvang van de mensenhand. Een grotere telefoon ligt letterlijk minder goed in de hand, maar de HTC kan nog net.

Naast het grote scherm is de telefoon gewoon erg rap. Dat het een quad core processor is met 1,5 GHz, dat zegt de gemiddelde koper niets. Bij auto’s weet je vaak ook niet hoeveel pk hij heeft, dat merk je pas bij het inhalen. En de snelheid van de HTC is te merken aan de manier waarop de apps openen en functioneren. Wel wordt de HTC soms wat warm, de vergelijking met snelle Notebooks begint zich al aardig af te tekenen. Die worden met de hogere snelheden ook steeds warmer. Maar het lijkt geen kwaad te kunnen.

En de HTC One X is solide. De eerste dag viel de telefoon al uit de handen van Testman, maar de behuizing bleef, ondanks de harde vloer, onbeschadigd. Testman heeft inmiddels een ijzersterke en mooie Case-Mate gekocht, om de HTC te beschermen. Daarnaast heeft de telefoon het inmiddels bekende Gorilla Glas, maar dan van de 2e generatie.

De camera is ook helemaal ok, 8 megapixel met een prima lens en een sensor die het ook goed doet onder moeilijke lichtomstandigheden. En de telefoon is gewoon erg mooi en Testman vond dat niet alleen, bijvoorbeeld iPhone gebruikers keken vol bewondering naar de HTC One X. Eerlijk gezegd ziet de laatste iPhone 4s er naast de HTC uit als een gedateerde ouderwetse telefoon!

Zijn er ook mindere punten? Jazeker, de accu blijft een probleem, gezien de enorme mogelijkheden en de intensiteit waarmee je deze telefoon gebruikt is de batterij qua capaciteit wel beperkt. Maar dat zien we bij veel meer merken, de fabrikant die het accuprobleem gaat oplossen, zal een enorme voorsprong kunnen nemen. Naast de accu zou een iets luxere koptelefoon ook geen slecht idee zijn. Juist door de ingebouwde Beats audio by Dr Dre, is de HTC extra geschikt voor het luisteren naar muziek. De HTC ONE x verdient dus simpelweg een betere headset, dan de koptelefoon die HTC meelevert.

Conclusie, de HTC is de beste Smartphone die Testman ooit heeft gehad en een 100% aanrader. En natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over, maar HTC kennende komt dat vast goed bij de opvolgers.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com