You are here: Home » Accessoires » Mobiel netwerk voor in je handtas

D-Link heeft gisteren de Mobile Cloud Companion (vanaf eind juni te koop dus mooi op tijd om mee genomen te worden tijdens je vakantie) geïntroduceerd. Dit is een perfect apparaat voor iedereen met een tablet of smartphone die veel onderweg is.

De Mobile Companion (DIR-505) verandert elke internetverbinding in een Wi-Fi hotspot en je kunt heel gemakkelijk bestanden openen, bekijken en delen en je kan zelfs je Smart phone opladen.

Hoe werkt de Mobile Cloud Companion? Hij doet het zodra je de stekker in het stopcontact stopt (zonder een ingewikkelde installatie). En dankzij de ingebouwde antenne kunnen meerdere gebruikers en apparaten één draadloze internetverbinding delen. De Mobile Cloud Companion heeft verschillende standen. In de Repeater-stand helpt het apparaat gaten in je draadloze dekking op te vullen, waarbij de gehele woning binnen het bereik valt. Daarnaast zijn er de Router/Access Point-stand en de Wi-Fi Hotspot-stand, waarmee een bestaande internetverbinding direct wordt uitgebreid met Wi-Fi-functionaliteit. Door de Mobile Cloud Companion direct aan te sluiten op een internet-aansluitpunt in een hotel, kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd gebruik maken van één enkele draadloze internetverbinding.

De Mobile Cloud Companion heeft, aan de onderkant, een usb-poort, zodat je een memory stick of usb harde schijf kunt aansluiten voor bijv. het delen van bestanden naar een ander apparaat. Tevens kan je je de usb-poort gebruiken voor het opladen van je Smart Phone. En met de SharePort Mobile app (voor Iphone, iPad of Android) kan je gelijk je content op een memory stick of usb harde schijf openen, bekijken en delen. De Mobile Cloud Companion is lekker klein en handzaam (kleiner dan een muis) en past daardoor gemakkelijk in je handtas of laptoptas.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com