You are here: Home » In & om het huis » Kamperen vs thuis blijven

Kamperen vs thuis blijven

geschreven door Constance
binnenkant van een nieuwe caravan

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel mensen betekent dit het maken van een moeilijke keuze: gaan we op vakantie of blijven we gewoon thuis? Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Welke dat zijn? Die lees je hieronder.

Kamperen
Bij kamperen denken de meeste mensen direct aan het gesjouw en gezeul met tenten en slaapzakken. Maar met een hedendaagse moderne tent is dit helemaal niet meer nodig. Deze weegt nauwelijks meer iets en staat binnen enkele ogenblikken. En wanneer je het echt niet ziet zitten om met een wc-rol in de hand naar het toiletgebouw te lopen, dan is een nieuwe caravan een goede oplossing. Hierin zit het toilet namelijk al geïntegreerd. Het kost wel wat, maar dan heb je ook iets. Een goede investering waarvan je jarenlang plezier hebt. Maar ook als je deze investering niet wilt doen, kun je beslissen om te gaan kamperen, want dan huur je gewoon een compleet ingerichte tent of caravan.

binnenkant van een nieuwe caravanThuis blijven
Wanneer het weer het toelaat is het ook erg lekker om thuis te blijven in je vakantie. Jammer genoeg zijn de Nederlandse zomers moeilijk te voorspellen, zodat je nooit met zekerheid kunt zeggen dat je lekker weer hebt wanneer je besluit om thuis te blijven. Het is een risico wat je moet durven nemen. Wat ikzelf een nadeel vind van het thuis blijven tijdens de vakanties is dat je niet echt het vakantiegevoel hebt. Dit omdat je toch die huishoudelijke taken blijft doen die anders blijven liggen en je in een vertrouwde omgeving bent. Maar aan de andere kant is het wel een stuk goedkoper en kun je ook leuke dagjes uit plannen.

Ikzelf blijf dit jaar lekker thuis in de zomervakantie, omdat we de badkamer gaan verbouwen. Nu maar hopen op een zonnige Nederlandse zomer, zodat ik in mijn eigen tuin van het zonnetje kan gaan genieten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com