You are here: Home » In & om het huis » Een lange levensduur van je rieten dak

Een lange levensduur van je rieten dak

geschreven door Constance
onderhoud rieten dak

onderhoud rieten dakOnlangs heb ik een artikel geschreven over de voor- en nadelen van een authentiek rieten dak. Maar wanneer je een rieten dak hebt, ben je er natuurlijk nog niet. Daarom wil ik het in dit artikel gaan hebben over het onderhoud van een rieten dak en hoe dat dit de levensduur van het dak verlengt.

Hoe creëer ik die lange levensduur?
Hieronder staan een aantal zaken beschreven die er voor kunnen zorgen dat de levensduur van je rieten dak alleen maar langer wordt.

  • Om het onderhoud aan je rieten dak zo lang mogelijk uit te stellen, is het ‘t beste om je rieten dak zo steil mogelijk te laten leggen. Hoe steiler je dak, hoe langer de levensduur is.
  • Daarnaast is het onderhoud van je rieten dak erg belangrijk. Niet alleen het onderhoud achteraf, maar juist ook het preventieve onderhoud. Verwijder algen en het mos en meteen ook het slechte riet. Dit wordt ook wel het kammen van je rieten dak genoemd.
  • Heel logisch eigenlijk, maar het is het beste om eersteklas riet te gebruiken. Dit kan dan wel wat duurder uitvallen dan goedkoper riet, maar dan ben je wel verzekerd van een goede kwaliteit en dus meteen ook van een langere levensduur.
  • Wanneer er gebreken ontstaan, zoals stormschade of een scheur, is het belangrijk om deze direct te laten herstellen. Het is namelijk zo gerepareerd en het zou zonde zijn als het alleen maar erger zou worden en de kosten alleen maar op blijven lopen.

Net zoals het leggen van een rieten dak is ook het doen van een inspectie en het plegen van onderhoud niet voor onszelf weggelegd. Het is het beste om hier een ervaren rietdekkerbedrijf voor in te schakelen, dan weet je in ieder geval dat het goed gebeurt.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com