You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: HTC One X

Gadget Test: HTC One X

geschreven door Constance

Eind februari jl. is in Barcelona de nieuwe HTC One X mobiele telefoon gelanceerd (samen met de HTC One S en V) en deze telefoon heb ik sinds anderhalve week in mijn bezit en is het dus hoog tijd voor een uitgebreid testrapport.

En de kennismaking met deze telefoon was op een hele bijzondere locatie, nl. het Skatepark in Amsterdam. Want je kunt natuurlijk gewoon bellen, sms-en, internetten, muziek luisteren (Beats Audio!!) en Whatsapp-en met de HTC One X maar ik heb heel uitgebreid kennis kunnen maken met alle kenmerken van de camera en dat zijn er nogal wat!

Alle HTC One modellen maken gebruik van ImageSense en kunnen dan ook concurren met diverse digitale camera’s. Zo kan je continue opnames maken (dmv. de shutter knop) en zijn er diverse bewerkingen van je foto’s mogelijk, zoals bijsnijden en effecten (oa. zwart/wit of andere kleuren, vignet of mosaïc maken maar ook een leuk lijstje) toevoegen (dit kan tijdens het fotograferen zelf maar ook nog achteraf). Zelfs met teveel of te weinig licht kan deze camera uit de voeten. Natuurlijk is ook hd-video mogelijk, maar je kunt tijdens het filmen ook gelijk foto’s maken óf een foto maken van je video-opname. Verder hoef je niet alle foto’s en video’s op je toestel te bewaren want je krijgt, 2 jaar, 25 GB (goed voor ong. 10.000 foto’s) gratis opslag bij Dropbox. En natuurlijk kan je dit account ook gebruiken voor documenten of andere bestanden.

De originele foto van de sprong

De foto van de sprong als vignet

 

 

 

 

 

 

De originele foto met op de voorgrond een hoofd

De foto waarbij het hoofd eraf is gesneden

 

De modellen tijdens onze foto-sessie waren een aantal jongens op een skateboard, dus niet al te makkelijk om te fotograferen. Daarom hebben wij allemaal voornamelijk gebruik gemaakt van de shutter knop zodat je altijd wel een paar goede opnames had. En natuurlijk ben ik, na afloop, aan de slag gegaan met de bewerkingsmogelijkheden, zoals jullie kunnen zien.

En natuurlijk krijgt Noa (onze Noorse boskat) een polaroid lijstje

 

De HTC One X is gemaakt van mat wit polycarbonaat en het 4.7-inch, 720p HD-scherm is gemaakt van 3-D Corning Gorilla Glass.

Ik ben een echte muziekliefhebber en luister altijd, als ik onderweg ben, naar de FM radio op mijn mobiel. En dat zit op deze Smartphone ook helemaal goed want er is  Beats Audio (bekend van de headsets) toegepast. Ik heb gelijk mijn eigen muziek overgezet (fluitje van een cent dmv. HTC Sync Manager). Nadat je de eerste keer je toestel met je PC hebt gesynchroniseerd kun je via WiFi automatisch jouw muziek op het toestel up-to-date houden.

Verder heeft de HTC One X, als besturingssysteem Android 4.0 (ofwel Ice Cream Sandwich) en je kunt dan ook je toestel ‘beveiligen’ met gezichtsherkenning. Alleen werkt de gezichtsherkenning nog niet helemaal goed, zeker niet als ik ’s ochtends vroeg net wakker wordt 😉 En natuurlijk kan je gebruik maken van alle apps die je via Play Store kunt downloaden en ook van HTC Sense.

Conclusie: De HTC One X is een Smartphone waar de ‘hardcore’ gebruiker, die net zoals ik, veel onderweg of op reis is, helemaal blij en gelukkig van wordt. Je hebt altijd je favoriete muziek bij je, je kunt overal online en natuurlijk mooie foto’s en video’s maken. Het lekkere grote scherm is heel helder en duidelijk en daardoor perfect voor het bekijken van hd-video’s. (Doordat de One X vrij groot is, kan ie bij iedereen met kleine handen niet zo lekker in de hand liggen. Dus dan is een beschermend hoesje aan te raden.)

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com