You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Verbouwen? Schakel een aannemer in!

Verbouwen? Schakel een aannemer in!

geschreven door Constance
aanbouw m.b.v. een aannemer

Wanneer je zelf twee linkerhanden toebedeeld hebt gekregen, zul je bij een verbouwing of renovatie aan je eigen woning vakmensen in moeten schakelen. Maar niets is zo vervelend als je én een loodgieter én een timmerman én een metselaar moet zoeken en daarmee allemaal goed op elkaar afgestemde afspraken moet maken. Veel slimmer is het om dan een aannemer in te schakelen. Een aannemer is de persoon die je verbouwing of renovatie van het begin tot het einde regelt en coördineert.

aanbouw m.b.v. een aannemerWaarmee moet ik rekening houden?
Aannemers zitten overal, je vindt er dus één in elke provincie, van een aannemer in Utrecht tot in Limburg. Er zijn wel een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden voordat je kiest voor die ene aannemer:

  • Win onafhankelijke informatie in over de aannemers waartussen je twijfelt. Deze informatie kan ingewonnen worden bij de dienst Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente.
  • Het is ook aan te raden om informatie in te winnen bij voormalige klanten van de aannemer. Zij zullen je eerlijk kunnen vertellen hoe dat zij de diensten ervaren hebben met de bijbehorende plus- en minpunten.
  • De meest aannemers zijn aangesloten bij een brancheorganisatie die over het algemeen een eigen keurmerk hebben, dat voldoet aan de eisen die de wet stelt. Een aannemer die bij een keurmerk aangesloten is, dient zich ook aan dit keurmerk te houden.
  • Kleinere aannemers kunnen garantie geven op de verbouwing. Deze aannemers nemen deel in de Stichting BouwGarant. Door deze garantie wordt u beschermd tegen gebreken en een eventueel faillissement.

Wanneer bovenstaande punten van toepassing zijn op de aannemer die je wilt aanstellen, kun je ervan uitgaan dat je een goede aannemer in handen neemt. Laat de verbouwing beginnen!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com