You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: De Jabra Clipper maakt van elke muziekheadset een telefoonheadset

Gadget Test: De Jabra Clipper maakt van elke muziekheadset een telefoonheadset

geschreven door Constance
tips voor de herfstvakantie

Ik heb een paar weken geleden gemeld dat Jabra een nieuwe (kleurige) Bluetooth headset heeft, de Jabra CLIPPER. En ik heb, voor jullie, de Jabra CLIPPER getest (in Turquoize) en hieronder kan je mijn ervaringen lezen.

Wat zit er in de doos? Natuurlijk de Jabra CLIPPER en een oplader, maar ook een hoofdtelefoon en deze headset heeft geen microfoon, want de microfoon zit ingebouwd in de CLIPPER zelf. En dit is een methode die ik ook al ben tegengekomen tijdens mijn test van de Jabra STREET2. (Je kunt die review hier nalezen.) Als eerste maak je verbinding met je telefoon dmv. BlueTooth. Het verbinden van de CLIPPER met je telefoon is, zoals ik gewend ben van Jabra, een fluitje van een cent en werkt ook gelijk. En je ziet vanzelf de CLIPPER in je lijst met BlueTooth apparaten verschijnen.

Maar wat maakt de Jabra CLIPPER (en ook de STREET2) zo bijzonder? Je kunt je favoriete muziekheadset (met een 3,5 mm aansluiting) blijven gebruiken als je mobiel gebeld wordt, want door de microfoon die in de CLIPPER zit kan je spreken en je hoort het gesprek op je hoofdtelefoon. En ook hoor je op je headset wanneer je gebeld wordt, want je krijgt dan een ‘beltoon’ te horen. Om het gesprek op te nemen en te beëindigen gebruik je de knop, die midden op de CLIPPER zit, en met deze knop kan je ook het volume regelen en naar een volgend of vorig nummer gaan.

Ik heb diverse merken headsets in de CLIPPER geplugd om te kijken of de geluidskwaliteit van alle hoofdtelefoons gelijk bleef en of hij inderdaad bij elke headset ook de belfunctie herkende. Ik ben eerst begonnen met de bijgeleverde Jabra in-ear plugs, daarna mijn Studio Beats by Dr. Dre, vervolgens 2 Philips O’Neill hoofdtelefoons (de Stretch en de Thread) en tenslotte nog een Sony hoofdtelefoon. En bij alle headsets die ik heb aangesloten bleef de Jabra CLIPPER alle telefoongesprekken doorgeven en kon ik ook mijn eigen muziek blijven beluisteren.

Conclusie: De Jabra CLIPPER (die al leverbaar was in het zwart en nu dus ook in 4 frisse, trendy kleuren) is de perfecte BlueTooth klem voor iedereen die zeer gehecht is aan zijn of haar ‘eigen’ muziekhoofdtelefoon en deze niet wil inruilen voor een headset met ingebouwde microfoon. Je kunt blijven genieten van je eigen muziek en zodra er een telefoongesprek binnenkomt ‘switch’ de CLIPPER automatisch naar de gesprekmodus en kan je je gesprek voeren. Na afloop gaat de CLIPPER weer over naar de muziekstand. Ik vind de CLIPPER echt geweldig en ook Testman deelt deze mening want hij is met de CLIPPER aan de haal gegaan 😉

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com