You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Emporia RL2 mobiele telefoon

Gadget Test: Emporia RL2 mobiele telefoon

geschreven door Constance

Vorige week heb ik hem al aangekondigd, de test van de ‘senioren’ telefoon Emporia RL2. Ik vind de benaming seniorentelefoon een beetje oneerbiedig want de Emporia telefoons zijn ook perfect voor iedereen die niet zo’n dure Smartphone wil en toch bereikbaar wil zijn. En door de retro uitstraling is ie ook nog eens erg ‘likeable’.

De Emporia RL2 heeft een duidelijk scherm en je kunt het formaat van de tekens aanpassen van klein naar JUMBO en dat is ideaal voor iedereen die geen zin heeft om zijn of haar bril uit de tas/jas te moeten vissen. Het (Nederlandse) menu spreekt eigenlijk voor zich, je kunt de tijd en datum instellen, je hebt de keuze uit diverse ‘oldschool’ ring- & alarmtones (waaronder de Radetsky Mars) en kan je oa. verjaardagsherinneringen instellen. Verder heeft de Emporia RL2 alle functies die een normale mobiele telefoon ook heeft maar hij heeft ook nog een paar extra mogelijkheden.

De cijfertoetsen zijn duidelijk en lekker groot (dus ideaal voor iedereen die lange nagels heeft of dikke vingers) en de toetsen reageren heel direct. Verder heeft de Emporia RL2 ook een FM radio, BlueTooth en aan de zijkant zit een knop voor de zaklamp. (Je kunt alleen maar een BlueTooth headset aansluiten.)

Dit de de sms die de Emporia RL2 stuurt

Dit is de sms die de Emporia RL2 stuurt

 

De belangrijkste feature is de ‘noodknop’ achter op het toestel en als je deze indrukt gaat er, automatisch, een noodoproep, naar max. 5 telefoonnummers. Verder laat de Emporia RL2 een hard alarmgeluid horen en schakelt over op de handsfree functie. De personen die gekoppeld zitten aan de noodnummers krijgen de alarm-sms. (De persoon die de noodoproep aanneemt moet, binnen 1 minuut, 3x drukken op ‘0’ toets en dan worden de andere alarmnummers niet meer gebeld.) En de Emporia RL2 neemt, binnen 1 uur na het starten van de alarmfunctie, elk telefoongesprek automatisch aan. (Dit kan je altijd eerder uitzetten.)

Ook heeft de Emporia RL2 een akoestische helpfunctie en hiermee worden de cijfertoetsen genoemd tijdens het intikken van de nummers, een periodiek sprekende klok (bijv. op elk hele uur) en berichten dat de toetsblokkering aanstaat of dat je batterij bijna leeg is.

Conclusie: De Emporia mobiele telefoons (er zijn een aantal verschillende modellen) zijn niet alleen voor de senioren onder ons geschikt maar voor iedereen die moeite heeft met kleine toetsen of schermpjes en door de alarmfunctie (niet standaard op elk model) is ie ook ideaal voor iedereen (man én vrouw) die alleen woont of regelmatig alleen door het donker moet fietsen.

De Emporia RL2 is speciaal ontwikkeld voor Vodafone en wordt exclusief bij Vodafone verkocht. En als je een handig Moederdag en/of Vaderdag cadeau zoekt dan is de Emporia RL2 zeker de overweging waard.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com